HoofdnieuwsRegionaal

Sloop zwembad Buitenpost van start

BUITENPOST – Zwembad De Kûpe in Buitenpost wordt na 47 jaar afgebroken. Maandag 12 juli is aannemer Jansma en Van Dijk gestart met de voorbereidende werkzaamheden van de sloop. Wethouder Jouke Spoelstra gaf samen met de aannemer het startsein: ‘De Kûpe kent een lange geschiedenis met veel mooie herinneringen. Veel generaties hebben hier leren zwemmen. Als klein jongetje heb ik hier ook mijn zwemdiploma gehaald.’

Sloop en hergebruik materialen

De aannemer uit Buitenpost is begonnen met het afsluiten van onder andere het stroom en water. In de loop van de week gaan de bomen rondom het zwembad eraf en kan de aannemer beginnen met afbreken. De sloop duurt vijf weken. Tot het moment dat het nieuwe zwembad opengaat is er geen zwemwater beschikbaar. Deze overgangsperiode valt deels in een gebruiksluwe vakantie/zomerperiode voor het zwembad.

Delen van de oude Kûpe zijn overgenomen door openluchtzwembad Wettervlecke in Surhuisterveen. De gehandicaptenlift, een elektronische chloor- en zwavelmeter en een speciale trap worden hergebruikt. Dit is mogelijk gemaakt doordat Jansma en Van Dijk deze onderdelen weggeeft.

Nieuwe zwembad

Aannemer Friso streeft ernaar om nog voor de bouwvak 2021 het zwembad bouwkundig op te leveren. De komende weken worden gebruikt voor het testen en in gebruik stellen van machines en apparatuur. Ook moet het zwembadpersoneel worden ingewerkt in het nieuwe bad. Vanaf maandag 30 augustus is het nieuwe zwembad open voor alle activiteiten.

 Herinrichting buitenruimte

De ruimte die vrijkomt door de sloop van het bestaande zwembad wordt gebruikt voor een (multifunctioneel) parkeerplein en een ruim entreeplein. Het werk wordt gecombineerd met het opnieuw inrichten van de kruising Kuipersweg – Bernhardlaan – Hoefslag en aansluitend werkzaamheden aan het riool en de herinrichting van De Vaart. De kruising wordt eenduidig ingericht en er komt een losse oversteek voor fietsers. De verwachting is dat halverwege september kan worden gestart met de herinrichting.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button