112HoofdnieuwsRegionaal

Snelle rijders bekeurd in Oudwoude

OUDWOUDE – Door de politie werd er donderdag in de middag en in de begin van de avond op snelheid gecontroleerd op de Foarwei in Oudwoude. Dit na aanleiding van meldingen dat er regelmatig flink hard wordt gereden op de Foarwei.

Op het weggedeelte dat is ingericht als 30 km zone werden in een uur tijd zes snelle rijders van de weg gehaald. Vijf automobilisten reden met een snelheid van 60 tot 70 kilometer per uur door het dorp, tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Een automobiliste uit Oentsjerk maakte het nog bonter. De vrouw reed met een snelheid van 83 km/u door de 30 km zone. Omdat het om een overschrijding van meer dan 50 km/u gaat, werd haar rijbewijs ingevorderd. De officier van justitie zal een beslissing nemen over de teruggave van haar rijbewijs en de hoogte van de boete.

Aan de Uniastrjitte in Ee werd aan het begin van de avond een tweede rijbewijs ingevorderd, al had het daar om een andere oorzaak. Een automobilist bleek onder invloed van alcohol te rijden. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Dokkum, blies tijdens de ademanalyse aan het bureau een score van 600 µg/l. De uitslag hield in dat het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Het was niet de eerste keer dat hij werd betrapt op het rijden onder invloed. De officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over de juridische gevolgen voor de Dokkumer. Daarnaast stelt het CBR een onderzoek in naar zijn rijgeschiktheid.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button