112HoofdnieuwsRegionaal

Snelle rijders op Lauwersmeerweg raken rijbewijs kwijt

OUDWOUDE – Twee snelle automobilist moesten vrijdagmiddag hun rijbewijs inleveren bij de politie na een forse snelheidsovertreding. Beide automobilisten hadden elkaar opgejaagd om veel te hard te rijden. Het duo reed achter elkaar op de Lauwersmeerweg bij Oudwoude, waarbij er steeds harder werd gereden.

De één liet zich opjutten door de ander, niet wetende dat ze een snelheidscontrole naderden. De voorste van de twee, een 30 jarige inwoner van Surhuisterveen, werd gelaserd met een snelheid van 164 km/u. Hij werd gevolgd door een 56-jarige inwoner van Ten Post die werd gelaserd met een snelheid van 148 km/u. Omdat de maximum toegestane snelheid op de Lauwersmeerweg 80 km/u is, werd van beide bestuurders het rijbewijs ingevorderd.

Er is proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie beslist binnenkort wanneer de mannen hun rijbewijs terugkrijgen. Door een verplichte wettelijke correctie op de gemeten snelheid mocht de Surhuisterveenster zijn auto houden. Wanneer er sprake is van een gevaarzetting in combinatie met een snelheidsoverschrijding van meer dan 100% wordt ook de auto in beslag genomen. Met een gecorrigeerde snelheidsoverschrijding van 79 km/u bleef de man nipt onder die grens.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button