Sterk ’t Fean ’58 overklast tegenvallend SC Joure

SURHUISTERVEEN – In een ijzersterke eerste helft zette ’t Fean ’58 ‘Angstgegner’ SC Joure op een onoverbrugbare achterstand. De geconcentreerd en fel spelende thuisclub ging met een 5-0 stand de rust in. Het werd uiteindelijk 7-1 met als man van de wedstrijd Jens Hamstra. Hij nam vier treffers en een assist voor zijn rekening.

’t Fean ’58 had een pittige competitiestart. Met VEV ’67, Be Quick (D) en SC Joure trof men meteen drie titelkandidaten. De jeugdige brigade van het trainersduo Minno van der Werff en André van der Molen liet in alle wedstrijden een prima indruk achter. Tegen de Dokkumers (0-1) hadden ze gezien het vertoonde spel zeker recht op een punt. Jens Hamstra: “In die wedstrijd creëerden  we kansen genoeg, al werden ze niet benut. Maar dat komt wel, zo zeiden we deze week tegen elkaar. De doelpunten komen vanzelf.”

Dat die goals zo snel zouden komen had ook de spits van ’t Fean ’58 niet verwacht. “Vandaag liep het als een trein. Het middenveld zat er bovenop en achterin stond het prima. We hebben de gehele wedstrijd gedomineerd”, aldus Jens Hamstra. Al na drie minuten was het raak. John Notebomer kopte een corner terug op Jens Hamstra, die de bal geplaatst binnenkopte (1-0). Ook SC Joure kreeg kansen, maar de uitstekend keepende Hessel Huisman redde op inzetten van William Vermaning en Lennart Nijholt. De thuisclub was effectiever. De weer sterk spelende Mayk Numan bood Erwin Vos de gelegenheid de 2-0 binnen te tikken. Het kon niet op. Anne Jasper Rispens werd gevloerd binnen de zestien. Hamstra liet vanaf elf meter doelman Wijnalda kansloos (3-0). René Mellema werd door Hamstra diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper en scoorde uit een moeilijke hoek (4-0). Vlak voor rust zocht Mayk Numan opnieuw de achterlijn. Zijn voorzet werd binnen geschoten door Bard Pultrum (5-0).

De tweede helft verliep minder spectaculair, al kwam de 6-0 uit de mooiste aanval van de wedstrijd. Anne Jasper Rispens stuurde Wibo van der Werff diep. Zijn afgemeten voorzet werd binnen gekopt door Jens Hamstra. De 7-0 kwam eveneens van het hoofd van Hamstra na een voorzet van invaller André van der Molen. De Jousters kregen in het tweede bedrijf wat meer grip op de wedstrijd, maar de echte inspiratie ontbrak. Dat typeerde zich in een strafschop, welke  door Axel van der Niet hoog over werd geschoten. Vlak voor tijd redde Jacob Lubbers via een vrij trap nog de eer voor de Jousters (7-1).