HoofdnieuwsRegionaal

Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland zoekt monumentale of beeldbepalend panden

KOLLUM – Het behoud van monumenten, maar ook van niet op de monumentenlijst geplaatste beeldbepalende monumenten, vraagt van een eigenaar zorg en aandacht, tijd en geld. Om de eigenaren van monumentale of beeldbepalende panden in (voorheen) de gemeente Kollumerland c.a. te steunen, en aan te moedigen om hun pand op historisch verantwoorde wijze te onderhouden of te restaureren, is in 1998 de Regnerus Steensmaprijs in het leven geroepen. De Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland zal op vrijdag 29 april 2022 voor de vierde keer deze Regnerus Steensmaprijs uitreiken ter waarde van € 3000,-.

Deze prijs is bedoeld als een beloning voor eigenaren van monumentale of beeldbepalende panden die zich in de afgelopen zes jaar op bijzondere wijze en zonder subsidie ingezet hebben voor het op historisch verantwoorde wijze onderhouden van hun pand.

Het juryrapport van de Regnerus Steensmaprijs wordt geschreven door de toonaangevende architect Silvester Adema, directeur bij Adema Architecten uit Dokkum. De heer Adema heeft jarenlange ervaring met het op historisch verantwoorde wijze verbouwen van monumenten, vanuit zijn betrokkenheid bij de geschiedenis en identiteit van de regio. De Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland is dan ook zeer verheugd dat zij in Silvester Adema een deskundig beoordelaar heeft gevonden.

Bent u eigenaar van een monumentaal of beeldbepalend pand in (voorheen) de gemeente Kollumerland c.a.? Is uw pand in de afgelopen zes jaar (gedeeltelijk) gerestaureerd? Wellicht komt u in aanmerking voor de Regnerus Steensmaprijs! U kunt uw pand aanmelden, met korte omschrijving van de aan het pand uitgevoerde werkzaamheden, via [email protected] en wel tot uiterlijk 31 maart 2022.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button