HoofdnieuwsRegionaal

Stichting ROOBOL introduceert nieuw logo met een ROOBOL-RUN

KOLLUM – Dinsdag organiseerde de stichting Roobol (Regionaal Orgaan Openbaar Basis Onderwijs Lauwersland) de ROOBOL-RUN met als doel het nieuwe logo te introduceren en extra onder de aandacht te brengen.

Al geruime tijd zijn leerkrachten van de scholen aan het oefenen (buiten schooltijd uiteraard) Het parkoers dat werd afgelegd telt maar liefst 75 km en leidde door het schitterende landschap van Noordoost-Friesland langs alle 13 ROOBOL-scholen en SLS de Twa-Ikker; scholen die sport en sportiviteit hoog in het vaandel hebben staan.

De lopers hoefden de afstand van 75 km niet persoonlijk helemaal af te leggen, (hoewel in de reglementen ook niet terug te vinden is dat dit verboden zou zijn); het betrof een volledig coronabestendige estafetteloop. Iedere school zorgde voor een paar lopers die zelf mochten bepalen hoeveel km ze van de hun toegewezen etappe af ging leggen. Dit mocht de complete afstand zijn, maar ook delen ervan. Voor de morele ondersteuning waren er drie fietsers aanwezig en om de lopers niet in de verleiding te brengen werden de bagagedragers van de fietsen verwijderd of voorzien van prikkeldraad.

Omdat de loop vooral bedoeld is om het nieuwe nieuwe logo te tonen, werd dit uitgebreid onder de aandacht gebracht worden. Zo droegen alle lopers een hardloopshirt met het nieuwe logo.

Livestream
Omdat gezondheid bij de scholen voorop stond kon vanwege het coronavirus niet iedereen het gebeuren live meemaken. Daarom konden leerlingen, meesters, juffen, ouders, etc. via een livestream op YouTube meekijken met de run.

Aftrap en eindpunt
De lopers van Samenlevingsschool De Tijstream uit Holwerd trapten om 7:30 uur het festijn af. Zij liepen van de Tijstream naar het plaatsnaambordje Dokkum en daar nam Team Dokkum het stokje over. Dit ging zo door totdat alle ROOBOL-scholen aan de beurt waren geweest. Op volgorde: De Tijstream te Holwerd, Burgerschool te Dokkum, Nynke van Hichtum te Dokkum, Boteskoalle te Damwâld, Theun de Vriesskoalle te Feanwâlden, ’t Pompeblêd te De Westereen, it Twaspan te Twijzelerheide, de Balkwar te Kootstertille, Holdersnest te Harkema, De Walddiik te Boelenslaan, It Skriuwboerd te Surhuisterveen, Twa-ikker (SLS) te Augustinusga, De Mienskip te Buitenpost, Professor Casimirschool te Kollum, Bestuursbureau ROOBOL te Buitenpost.
De finish van de ROOBOL-Run eindigde op het bestuursbureau van ROOBOL te Buitenpost.

Tijdens het event werden er cadeautasjes gebracht bij de scholen met daarin leuke spullen voorzien van het nieuwe logo. En natuurlijk werden de kinderen niet vergeten: zij kregen allemaal een klein presentje passend bij het logo.

Uitleg Logo
Het Nieuwe ROOBOL-logo heeft alles te maken met de slogan ‘het beste uit kinderen halen’. Dit doet ROOBOL onder andere door ‘onderzoekend leren’. Leerlingen krijgen het vertrouwen om zich te ontwikkelen op de manier die het best bij hen past. Een stukje eigenaarschap bij de leerling! Vandaar de loep in het logo: een goed instrument bij het onderzoekend leren, maar ook erg handig bij de zoektocht naar de eigen mogelijkheden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button