HoofdnieuwsRegionaal

Stimuleringsregeling voor Keunst en Kultuer in Noardeast-Fryslân

DOKKUM – De gemeente Noardeast-Fryslân moet weer bruisen na een periode van stilte. Culturele organisaties en culturele makers kunnen daarom een extra steuntje in de rug krijgen om het organiseren van culturele activiteiten te stimuleren. De gemeente heeft hiervoor de Stimuleringsregeling ‘Keunst en Kultuer 2022-2025’ ingesteld.

Kultuer tichtby, tichtby Kultuer’
Culturele organisaties en makers kunnen subsidie aanvragen voor het organiseren van (deels) nieuwe culturele activiteiten op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst, literatuur, muziek en cultureel erfgoed (of een combinatie van deze disciplines). De subsidie bedraagt nooit meer dan 80% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000.

Voor activiteiten die voor en/of door jongeren gemaakt worden, wordt de subsidie verhoogd met
€ 1.000 per aanvraag. Voor activiteiten die tot stand komen door samenwerking van twee of meer culturele organisaties of makers, wordt de hoogte van de subsidie verhoogd met € 500 per aanvraag.

Meer informatie
Meer informatie over de regeling en het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl/subsidies-en-fondsen).

Dit kan u ook interesseren

Back to top button