112HoofdnieuwsRegionaal

Strooptocht winkeldieven eindigt in Buitenpost

BUITENPOST – Met dozen vol gereedschap, speelgoed, wasmiddel, luiers en tassen vol boodschappen als buit, hebben een stel winkeldieven afgelopen vrijdag hun slag geslagen bij supermarkten in onder andere Stiens en Dokkum. Toen ze vrijdagmiddag ook bij een supermarkt aan de Christinastraat in Buitenpost hun slag wilden slaan, werden ze betrapt en kwam er een einde aan hun strooptocht.

Medewerkers van de supermarkt in Buitenpost waren van de diefstallen in filialen van dezelfde supermarkt in Stiens en Dokkum op de hoogte gebracht en hielden een extra oogje in het zeil. Het gealarmeerde personeel kwam direct in actie toen ze zagen dat drie mannen er zonder te betalen met gereedschap vandoor wilden gaan. De mannen renden weg en lieten hun auto in de haast op de parkeerplaats achter. De auto werd direct door een medewerker klemgezet. Agenten konden in de buurt twee van de drie verdachten aanhouden. De auto, die tot aan het dak gevuld bleek te zijn met gestolen goederen, werd in beslag genomen.

De verdachten, een 28-jarige en een 29-jarige man die geen geregistreerde woon- of verblijfplaats hebben, zitten voorlopig nog vast. De gestolen etenswaren zijn met toestemming van de winkelier overgedragen aan de voedselbank in Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button