SV Oosterwolde houdt Kollum op gelijkspel

KOLLUM – De thuiswedstrijden van vv Kollum starten in december al om 14.00 uur en zaterdag was dat een goede beslissing, want om 16:00 was het te donker geweest om verder te spelen tegen een tegenstander in zwarte outfit. SV Oosterwolde is als fusieclub weer een club waar Kollum niet eerder tegen gespeeld heeft deze competitie. Het duel blijft steken op een doelpuntloze 0-0. De Stellingwervers kwamen voor een punt en kregen een punt, mede door het onterecht afvlaggen van een geldig Kollumer doelpunt. In de slotminuut had SV Oosterwolde ook nog de winst kunnen pakken, toen Jari Wieldraaijer de bal over de lege goal werkte.

Het is zaterdag mistig en koud op sportpark Baensein. De temperatuur is boven nul, maar meer dan dat is het ook niet. Het veld is bespeelbaar, maar het blijft oppassen voor plaatselijke gladheid. De nr 10 van Oosterwolde, Martijn Wieldraaijer, laat de Kollumers zien dat hij goed kan voetballen en hij verdeeld het spel schijnbaar moeiteloos. Er wordt een bal over geschoten door Sander van Rozen van Oosterwolde, maar verder komt de tegenstander niet tot echte kansen. Kollum kon in het begin nog geen overwicht creëren op het middenveld, maar na deze aftastende openingsfase controleert Kollum het duel. SV Oosterwolde trekt zich gegroepeerd terug en Kollum staat veelal op de helft van de tegenstander het resterende deel van de eerste helft zonder echt tot gevaar te leiden.

Het duel ligt enige minuten stil als de keeper Anne Blomsma tegen een eigen verdediger duikt. Blomsma is weer gaan keepen omdat Oosterwolde krap in de keepers zit.

Als de blessure te zwaar was geweest had Oosterwolde een probleem gehad, want er was geen tweede keeper mee gekomen in de SC Heerenveen bus die ze in Kollum had gebracht.

Het duel wordt geleid door dhr Bosscha, die soms veel door laat gaan en soms de wedstrijd dood fluit. Het is voor de spelers niet altijd duidelijk wat wel en niet door mag, wat het wedstrijdbeeld rommelig maakt. De grootste kans voor Kollum is daar een voorbeeld van. Dennis Krohne schiet vlak voor rust de bal over de goal na een scrimmage voor de goal waar er toch enkele (duw-)overtredingen door Kollumers aan vooraf waren gegaan.

Er komen kleine kansjes voor de oranjehemden maar de schoten op doel missen kracht of richting. SV Oosterwolde krijgt een mogelijkheid in de persoon van Robin Bouland die door het midden op kan stomen, maar rechts back Marc Wijma redt keurig met een sliding de inzet voor het gevaarlijk kan worden. Kollum krijgt net buiten de zestien een vrije trap, deze wordt via de muur net naast de goal geschoten door Joop Pijnacker. Kollum zet aan en heeft het veldoverwicht. Ron de Boer brengt Gerard van Zonneveld als rechtsbuiten voor linksback Sil Koster en gaat daarmee naar 4-3-3 om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. In de 85e minuut lijkt dat te lukken als de bal over de verdediging wordt geplaatst door Thieme Brandsma. De voor deze klasse te snelle Benjamin Zondervan komt duidelijk achter zijn tegenstander vandaan en lobt de bal prachtig in de goal, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel en de scheidsrechter gaat er in mee.

In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt SV Oosterwolde nog een 100% kans die vlak voor de lege goal jammerlijk overgeschoten wordt, omdat Kollum te enthousiast op zoek gaat naar een treffer en zich niet bij een gelijkspel wil neerleggen. Kollum behaalt het eerste gelijke spel van deze competitie en gezien deze laatste kans, moet het daar genoegen mee nemen.

Zaterdag 21 Januari 2023 wordt de competitie hervat en dan wordt er thuis om 14.30 uur afgetrapt tegen SV Marum.