RegionaalSport

’t Fean ’58 leeft nog na klinkende overwinning

SURHUISTERVEEN – Na afloop van de 5-1 thuiswinst van ’t Fean ’58 tegen Leeuwarder Zwaluwen werd nog eens benadrukt dat de nederlaag van een week eerder tegen Hoogezand cruciaal was. Want waren daar ook drie punten gepakt, dan had het team van trainer Minno van der Werff het lot nu nog in eigen hand gehad. Ondanks de prachtige en terechte overwinning op de ‘Sweltsjes’ heeft men dat nu niet meer. Zelf nog winnen tegen FVC en Drachtster Boys en hopen dat de concurrenten in hun resterende drie wedstrijden geen punten meer pakken, alleen dan is er nog een kans op handhaving. Een flinterdun draadje, maar ’t Fean ’58 leeft nog.

Het was voor het talrijke publiek goed toeven langs de lijn op sportpark ’t Ketting. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje trakteerde ’t Fean ’58 haar trouwe supporters al na ruim tien minuten op een 1-0 voorsprong. Een prachtige aanval over de linkerflank werd na een voorzet van Erwin Tabak door Erwin Vos bij de eerste paal binnen gewerkt. Na een half uur werd het na slecht uitverdedigen door de gasten 2-0 door Rienk Bouma. ’t Fean ’58 heerste op alle fronten, was gretig en gaf vol gas. Leeuwarder Zwaluwen kon daar niets tegenover stellen en maakte een machteloze indruk. Na afloop assistent-trainer André van der Molen hierover: “Wij wisten dat zij proberen om van achteruit snel hun spits Rick van Loon te bereiken. Die lange bal wilden we er uit halen door hoog druk te zetten en daarin zijn we geslaagd. De complimenten voor de jongens, het hele team heeft het geweldig gedaan.”

In het tweede bedrijf kwam de voorsprong geen enkel moment in gevaar. Sterker nog, de voorsprong werd door Erwin Tabak op aangeven van invaller Bard Pultrum uitgebreid en de ook ingevallen Frank ten Hoeve tekende de 4-0 aan. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam van de voet van de sterk spelende Mark Jager. Hij zag de Leeuwarder doelman iets te ver voor zijn doel staan en lepelde de bal vanaf 30 meter over de verbouwereerde goalie, een wonderschone treffer. In blessuretijd mocht Leeuwarder Zwaluwen de ere-treffer nog scoren, maar toen was de overwinning voor ’t Fean ’58 allang een feit. Van der Molen over het slot van de competitie: “We gaan nog twee wedstrijden alles geven en dan zien we wel hoe het afloopt. We hebben sowieso een prachtig seizoen beleefd met z’n allen en genieten, ondanks de soms zure nederlagen, met volle teugen. We leven nog en gaan er alles aan doen om de volle winst te behalen.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button