Sport

‘t Fean ‘58 onderuit tegen degelijk Gorecht

SURHUISTERVEEN – Vooraf werd het duel der debutanten betiteld als een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het degelijke team van oefenmeester Hans van der Ploeg profiteerde van een niet al te beste dag van de Feansters. De 0-1 overwinning zorgde ervoor dat de Groningers wat meer lucht krijgen.

 In de ‘voorbespreking’ vooraf in de bestuurskamer sprak voorzitter Gerard Veenstra over een heel belangrijke wedstrijd voor de thuisclub. “Dat geldt natuurlijk ook voor ons”, was de terechte conclusie van Gorecht’s technische man Ben ter Veer. Na de nederlaag van vandaag lijkt het een lastig verhaal te worden voor de blauwhemden. De achterstand op de nacompetitieplekken bedraagt inmiddels vijf punten. De moed laten zakken komt echter nog steeds niet voor in het woordenboek van Minno van der Werff, bezig aan zijn laatste seizoen. “Wij raken niet in paniek, wij zetten gewoon door”, aldus de hoofdtrainer van ‘t Fean ‘58.” Van der Werff ziet verbeterpunten, vooral als het gaat om het maken van persoonlijke fouten. Wat dat betreft waren de gasten wellicht een voorbeeld. Defensief stond het bij Gorecht als een huis. Zowel in de lucht als over de grond heersten de verdedigers van de ploeg uit Haren (Gr). Toch had het verloop heel anders kunnen zijn als……… Binnen een minuut vanaf de aftrap snelde De razendsnelle Erwin Tabak langs een aantal Groningse verdedigers en vond Jens Hamstra die de snelle voorsprong voorkomen zag worden door de prima invaller doelman Willem Bouwkamp. Het inspireerde de thuisclub en een offensiefje volgde. Tot mogelijkheden, laat staan kansen, leidde dit niet. Dat gold eveneens voor de gasten tot er na een half uur spelen een vrije trap mocht worden genomen op een gevaarlijke plek net buiten ‘de zestien’. Het balletje breed op de uitstekend spelende Sam Niewold betekende de 0-1 voorsprong. Een heerlijk doelpunt dat hard aankwam bij de thuisclub. Hoewel er nog genoeg tijd was om het tij te keren waren het de gasten die het initiatief naar zich toe trokken. Het leidde tot een grote kans na een Babylonische spraakverwarring tussen doelman Hessel Huisman en zijn verdedigers, maar het liep ternauwernood goed af.

Na de pauze zakte het niveau zienderogen. Erwin Tabak zat in de tang bij zijn directe tegenstander maar leek steun te krijgen voorin van invallers Iwan Henstra (16 jaar) en Raoul Dijkstra.  De beste kans was voor René Mellema die een teenlengte tekort kwam om de gelijkmaker te noteren. Met nog tien minuten op de klok verraste een schitterend genomen vrije trap van Iwan Henstra bijna doelman Bouwkamp. Het mocht niet zo zijn. Uiteraard was gastentrainer Hans van der Ploeg na afloop in zijn nopjes. “Als debutant doen wij het denk ik heel goed. Het scheelt dat wij een paar jongens met veel ervaring in de ploeg hebben. Collega Minno van der Werff en zijn mannen maken zich op voor de lastige uitwedstrijd tegen ONS Sneek en azen wellicht op revanche voor de royale nederlaag eerder dit seizoen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button