HoofdnieuwsRegionaal

Tachtigplussers door weer en wind om in Leeuwarden prik te halen

LEEUWARDEN – De mouwen worden momenteel flink opgestroopt op de vaccinatielocatie WTC Expo in Leeuwarden. Zorgmedewerkers en mobiele ouderen vanaf tachtig jaar kunnen zich hier sinds halverwege januari laten vaccineren tegen het corona-virus. Tot nu toe zijn er zo’n 20.000 prikken gezet. Zo’n 10.000 ouderen gingen door weer en wind naar Leeuwarden toe om zich te laten vaccineren.

‘In het WTC Expo, de vaccinatielocatie van GGD Fryslân, is de sfeer goed, de doorloop snel en we beschikken over rolstoelen en rollators voor wie wat minder mobiel is,’ vertelt een GGD-medewerker. ‘Wel is het belangrijk dat mensen altijd een afspraak maken via de landelijke afsprakenlijn, ongeacht wat anderen zeggen.’ Op social media wordt positief gereageerd door ouderen die al zijn gevaccineerd. Zo schreef een oudere dame op Facebook: ‘Afgelopen dinsdag gevaccineerd. Ik wil graag een compliment geven. Het was geweldig goed georganiseerd. De doorstroom liep als een trein. Ik wil alle betrokkenen hier hartelijk voor bedanken.’

Alle ouderen in de leeftijd van 80 t/m 89 jaar (geboren tussen 21-01-1931 t/m 21-03-1941) krijgen een uitnodigingsbrief van het RIVM voor de vaccinatie. Nog geen uitnodiging ontvangen? Wacht rustig af. Iedereen komt aan de beurt! Mobiele 90-plussers worden rechtstreeks uitgenodigd door de huisarts om via het landelijke callcenter een afspraak te maken. Alle ouderen die mobiel genoeg zijn om naar een GGD-vaccinatielocatie toe te gaan, al dan niet met hulp, kunnen bij de GGD gevaccineerd worden. Wie in afwachting is van een coronatest, mag niet gevaccineerd worden. De afspraak voor vaccinatie dient dan door u zelf geannuleerd te worden. Is de uitslag van de test positief, dan mag de eventuele vaccinatie pas vier weken later plaatsvinden.

De vaccinatielocatie

De vaccinatielocatie in Leeuwarden is goed bereikbaar met de fiets en de auto. Heeft u geen vervoer? Dan kunt u gebruik maken van gemeentelijke vervoersvoorzieningen WMO als u dit vaker doet. Neem hiervoor contact op met uw eigen gemeente. Omdat het niet te druk mag worden op de vaccinatielocatie, vraagt GGD Fryslân u om alleen te komen. Kunt u niet alleen naar een afspraak komen? Dan mag u een begeleider meenemen.

Wij zijn bereikbaar voor vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat u nog vragen heeft over het coronavirus en de maatregelen. U kunt terecht bij het landelijke informatienummer 0800 –13 51 (dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur). Er zijn op dit moment landelijk gevallen bekend waarbij oplichters zich voordoen als GGD-medewerkers. Deze oplichters nemen contact op via de telefoon en zijn uit op financiële gegevens. Mocht u benaderd worden door iemand die zich voordoet als een GGD-medewerker? Meld het bij de politie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button