RegionaalSport

Teleurstellend gelijkspel Buitenpost tegen SDVB

BUITENPOST – Na drie gelijke spelen en twee verliespartijen tegen sterke ploegen, snakte Buitenpost naar de eerste drie punten in 2024. Dat moest thuis tegen SDV Barneveld gebeuren, die een nog slechtere reeks noteerde dit kalenderjaar. De ploegen waren echter aan elkaar gewaagd wat leidde tot een 1-1 eindstand. Hoogtepunt in een slechte wedstrijd was een prachtige, rake vrije trap van Kian Visser.

Schitterend doelpunt
Buitenpost startte veelbelovend. SDVB werd ver teruggedrongen en al combinerend werd het vijandelijke doel opgezocht. Pas na zeven minuten kwamen de gasten voor het eerst over de middellijn en meteen was het raak. Een goede aanval eindigde met een schot op goal. De bal stuiterde net voor doelman Kevin van de Meulen op waardoor hij hem met zijn borst keerde. De rebound was een prooi voor Lammert Roossien. Het antwoord van Buitenpost kwam snel. Een paar minuten later mocht Kian Visser een vrije trap nemen op 25 meter van het doel. En beter kon hij hem niet nemen. De bal verdween in de linkerbovenhoek, een schitterend doelpunt. Na een half uur was er een kansje voor Rolf D ijk. Zijn poging ging voorlangs. Direct daarna schoot een speler van SDVB net over. Vervolgens zakte het peil van de wedstrijd naar een bedroevend niveau. Het spel vond met name plaats op het middenveld, waar spelers een record bal hooghouden probeerden te vestigen. Op een gegeven moment werd er ruim tien keer over en weer gekopt. Het hobbelige veld, de straffe wind een voortdurend balverlies hielpen niet mee om er een goede pot van te maken.

Kansen pas in blessuretijd
In de tweede helft gingen beide ploegen door met zeer matig voetballen. Sam Wormmeester moest al snel het veld verlaten met een hoofdblessure. Opnieuw vond het spel rond de middellijn plaats waardoor er aan beide kanten geen doelpogingen waren. Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos bracht frisse spelers in en ook zij konden het verschil niet maken. Alleen David Albert Villalta zorgde voor meer strijd en energie. Pas in blessuretijd konden twee kansen worden genoteerd. Eerst moest Van der Meulen gestrekt gaan om een doelpunt van SDVB te voorkomen, daarna was er een fraaie combinatie tussen Albert Villalta, Visser en invaller Jarno Westerhof. Laatstgenoemde schoot net over. Zo eindigde de gelijk opgaande wedstrijd tussen twee teams die gelijk staan in aantal punten in een gelijkspel.

‘Oerdegelijke ploeg’
“Ik ben teleurgesteld, we hadden er meer van verwacht, maar het was wel een terecht gelijkspel”, zei coach Waalderbos. Ook hij had een duel gezien met veel strijd, maar matig voetbal. “Na die perfecte vrije trap van Kian dacht ik dat we zouden doorpakken, maar dat gebeurde niet. Je wint ook niet zomaar van Barneveld, het is een oerdegelijke ploeg. Het is geen onwil, maar het echte venijn om wedstrijd te winnen, was er niet. Complimenten aan beide verdedigingen dat er geen kansen werden weggegeven. Eigenlijk een logische uitslag tussen deze twee ploegen.” Volgende week is Buitenpost vrij. Op 16 maart is er een uitwedstrijd tegen koploper Excelsior ’31.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen (84. Wim de Vries), Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering, David Kazimier, Willem de Boer, Rolf Dijk (68. Mike Visser), Sam Wormmeester (52. Jarno Westerhof), Kian Visser, Bas Verbree (68. David Albert Villalta)
Scoreverloop: 7. 0-1 Lammert Roossien, 11. 1-1 Kian Visser

Gele kaart: Jort van der Meulen, Kevin Waalderbos (Buitenpost), Sil Buikema (SDV Barneveld)