HoofdnieuwsRegionaal

Toertocht ‘Met z’n Allen’ door Kollum

KOLLUM – Wethouder Hanneke Jouta van de gemeente Noardeast-Fryslân gaf zaterdagochtend het startsein van de Toertocht ‘Met z’n allen’. Bij Dokwurk in Dokkum verzamelden zo’n 75 vrachtwagens om mee te doen aan de toertocht met de cliënten van Alliade.

De Toertocht ‘Met z’n allen’ ging door de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Het Hogeland en Westerkwartier. De stoet ging vanuit Dokkum richting Burdaard en door de verschillende dorpen Hallum, Marrum, Ferwert, Blije, Holwert, Ternaard, Wierum, Nes, Moddergat en Peazens naar Lauwersoog.

‘s Middags ging de route door Groningen. Langs Zoutkamp, Warfstermolen, Kollumerpomp, Kollum, Aldwâld, De Trieme, Kollumersweach, De Westereen, De Falom en Damwâld.

Overname Toertocht

Gemeente Noardeast-Fryslân heeft de organisatie in 2022 overgenomen van Omrin. Omrin heeft de laatste editie in 2019 georganiseerd. Door corona is er een aantal jaar geen toertocht geweest. Tijdens de rondrit nemen vrachtautochauffeurs van Friese en Groningse gemeenten cliënten van Alliade een dagje mee op hun auto, zo beleven zij een onvergetelijke dag.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button