HoofdnieuwsRegionaalSport

Trainersnieuws vv Kollum

KOLLUM – Ron de Boer is bezig met zijn 5e seizoen als hoofdtrainer bij vv Kollum. In zijn eerste seizoen wist hij via de nacompetitie te promoveren naar de 2e klasse. Twee corona-seizoenen volgden en in het vorige seizoen (2021/2022) werd in de laatste competitiewedstrijd de promotie naar de 1e klasse misgelopen. In het huidige seizoen verkeert vv Kollum in de middenmoot van de 2e klasse L en is er nog steeds van alles mogelijk. Vorig jaar al is het contract met hoofdtrainer Ron de Boer met twee seizoenen verlengd. Dat betekent normaal gesproken dat het volgende seizoen (2023/2024) zijn 6e en tevens laatste seizoen als hoofdtrainer van vv Kollum zal zijn.

Een unieke reeks waarin vv Kollum van een 3e klasser inmiddels een stabiele 2e klasser genoemd mag worden die ook in staat wordt geacht om voor de bovenste plekjes mee te strijden. Het aandeel van Ron de Boer daarin is groot. De spelersgroep, TC en het bestuur zijn daarom blij dat de Boer ook volgend seizoen nog bij vv Kollum aan het roer staat, zodat de langere termijn visie zoals we die met elkaar afgesproken hebben ook dan verder ingevuld kan worden. Het aanvullen van de A-selectie met talentvolle spelers uit eigen jeugdopleiding maakt onderdeel uit van die visie.

Aaron Boekhout maakt momenteel nog deel uit van de A-selectie van vv Kollum en is een vaste basisspeler met prima coachende kwaliteiten. Boekhout beschikt al over de UEFA-C trainers licentie en heeft de ambitie om volgend seizoen ook zijn UEFA-B licentie te behalen. Dat betekent dat hij stopt als actief speler en zich volledig gaat richten op een trainerscarrière. We zijn blij dat we met Aaron overeengekomen zijn dat hij vanaf volgend seizoen de knvb-opleiding UEFA-B gaat combineren met het assistent-trainerschap bij het 1e elftal van vv Kollum. Het mes snijdt voor vv Kollum zo aan meerdere kanten: de huidige assistent-trainer Alex van der Veen krijgt hierdoor meer ruimte voor de invulling van zijn HJO-functie, Aaron Boekhout krijgt met Ron de Boer een prima mentor voor zijn trainersopleiding, de A-selectie krijgt er een gedreven en gemotiveerde assistent-trainer bij zodat hoofdtrainer Ron de Boer ruimte krijgt om nog een aantal accenten aan te brengen die nodig zijn om volgend seizoen nog een paar stappen te zetten in de doorontwikkeling van onze vereniging.

Ook zijn we zeer ingenomen met het feit dat Robin Mulder als keeperstrainer verbonden blijft aan de A-selectie. Robin is met ingang van het huidige seizoen toegevoegd aan de trainersstaf van de A-selectie en dat bevalt van alle kanten dermate goed dat een verlenging van de samenwerking niet kon uitblijven.

Met Denny Nicolai en Sieds van der Veen als teammanagers en Alex van der Veen als linie-trainer maakt dit de staf van vv Kollum 1 voor volgend seizoen compleet.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button