112HoofdnieuwsRegionaal

Twee mannen aangehouden voor inbraak tankstation Aldwâld

ALDWÂLD – De politie heeft op maandag 13 november twee mannen van 44 jaar en 20 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zes bedrijfsinbraken tussen juli en oktober dit jaar. Daarnaast doet de politie nader onderzoek naar meerdere bedrijfsinbraken in Fryslân. De aangehouden mannen zitten nog steeds vast.

Ze worden onder andere verdacht van een inbraak in het tankstation in Aldwâld. Verder worden ze verdacht van inbraken in het tankstation in Grootegast, Oldeberkoop, Balk en Leek. De Raadkamer heeft besloten dat de verdachten 90 dagen in bewaring zijn gegaan. Het onderzoek naar de betrokkenheid van deze mannen bij de verschillende inbraken gaat door.

Na de aanhoudingen halverwege november zijn er doorzoekingen geweest op verschillende locaties. Daarbij zijn onder andere gegevensdragers en telefoons in beslag genomen. Deze worden onderzocht. Daarnaast is er conservatoir beslag gelegd op vermogen van beide verdachten. Het gaat in totaal om €50.000,-. Dit gaat om slachtofferbeslag en wederrechtelijk verkregen voordeel.

Verder onderzoek naar meer bedrijfsinbraken

De politie doet verder nader onderzoek naar in totaal meer dan twintig bedrijfsinbraken die sinds juli 2023 in Fryslân hebben plaatsgevonden. Daar horen de eerdergenoemde zes bedrijfsinbraken bij, maar mogelijk zijn de mannen dus ook betrokken bij een groot aantal andere bedrijfsinbraken. Deze inbraken waren ook vooral gericht op het stelen rookwaar en van kluizen. Uiteindelijk moet uit het vervolgonderzoek blijken of en met welke inbraken de verdachten nog meer in verband kunnen worden gebracht.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button