112HoofdnieuwsRegionaal

Twee verdachten (16,17) opgepakt voor beroving in Kollumerzwaag

KOLLUMERZWAAG – In het onderzoek naar de diefstal met geweld aan de Beukerstrjitte in Kollumerzwaag van afgelopen maandagavond zijn woensdagochtend twee verdachten aangehouden. De verdachten wonen in de gemeente Noardeast-Fryslân en zijn 16 en 17 jaar oud.

Maandagavond werd er al een 18-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân aangehouden. De jongens zitten vast en zullen worden verhoord. Het 17-jarige slachtoffer van de beroving had maandagavond een afspraak voor de verkoop van goederen.

Op de afgesproken locatie in Kollumerzwaag werd hij vervolgens aangevallen en beroofd door een groepje (jonge) mannen. Het slachtoffer is daarbij lichtgewond geraakt. Er is direct een burgernetoproep verzonden en er zijn er meerdere mensen die de politie heeft geholpen met tips. Het slachtoffer is zo alert geweest om het kenteken te noteren, waardoor de 18-jarige man al snel kon worden aangehouden.

Uit het onderzoek kwamen nog twee verdachten naar voren, die woensdagochtend met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad konden worden aangehouden. De politie komt nog graag in contact met eventuele aanvullende getuigen of mensen die meer beelden hebben.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button