112HoofdnieuwsRegionaal

Twintig bekeuringen uitgedeeld bij rollerbankcontrole

BUITENPOST – De politie heeft dinsdag twintig bekeuringen uitgedeeld bij een wisselende rollenbankcontrole in Buitenpost, Dokkum en De Westereen.

Naast het overschrijden van de constructiesnelheid werden er meerdere bromfietsers betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Een 16-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân reed op een schakelbrommer in Buitenpost. Hij werd op de rollerbank met constructiesnelheid van 97 km/u gemeten, wat fors meer is dan de toegestane 45 km/u. Naast dat er proces-verbaal werd opgemaakt, is er ook een WOK-melding gedaan aan de RDW. De bromfiets zal daardoor voordat er opnieuw mee mag worden gereden, in de originele begrensde staat ter keuring moeten worden aangeboden bij de RDW.

Een 20-jarige inwoonster van Kollum bestuurde in Buitenpost een snorfiets die op de rollenbank werd gemeten met een constructiesnelheid van 58 km/u. De constructiesnelheid van haar snorfiets had maximaal 25 km/u mogen zijn, wat resulteerde in een proces-verbaal en een WOK-melding. De Kollumse liep tegen een tweede bekeuring aan toen tijdens de controle bleek dat ze zonder rijbewijs reed.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button