112HoofdnieuwsRegionaal

Verdachte (24) drugshandel raakt motor kwijt

KOLLUMERSWEACH – De handel in drugs en het gebruik ervan brengt zowel binnen als buiten het drugswereldje de nodige gevaren en risico’s met zich mee. Wanneer je als verdachte van drugsbezit of de handel in drugs bij politie en justitie in beeld komt, kun je daar veel later nog flink last van ondervinden. Een 24-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân ondervond dat vrijdagochtend aan den lijve toen zijn motor door de politie werd opgehaald.

De man werd in december 2022 in Kollumersweach op heterdaad aangehouden op verdenking van het bezit van een handelshoeveelheid harddrugs. Nadat hij op vrije voeten was gesteld, werd berekend dat handel in drugs hem €7.750,00 aan wederrechtelijk verkregen voordeel heeft opgeleverd.

Door de onderzoeksrechter werd onlangs conservatoir beslag gelegd op de motor van de verdachte. Het beslag op goederen met waarde is bedoeld om bij veroordeling het volledige voordeel op de verdachte te kunnen verhalen. Door de motor af te voeren is daar alvast een begin mee gemaakt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button