112HoofdnieuwsRegionaal

Vier verdachten van bankpasfraude aangehouden in Dokkum

DOKKUM – Zaterdagavond wisten agenten in Dokkum vier verdachten van bankhelpdeskfraude aan te houden. Een inwoonster van Dokkum was gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker, er zou frauduleus geprobeerd zijn om geld van haar rekening op te nemen.

De bank had de transactie zogenaamd weten te voorkomen, maar de vrouw moest wel nieuwe bankpassen en pincodes aanvragen. Nadat de vrouw haar oude pincodes telefonisch moest intoetsen, werd er gezegd dat een medewerker van de recherche de bankpassen met spoed op zou halen om onderzoek te doen.

De Dokkumse kreeg argwaan en wist de rollen om te draaien. De vrouw belde 112, blokkeerde haar bankpassen en hield ondertussen de zogenaamde bankmedewerker aan het lijntje. De politie wachtte vervolgens onopvallend op wat komen zou. Een verdachte meldde zich bij de woning van de vrouw om de bankpassen op te halen en hij werd na zijn bezoekje door een auto opgepikt. Aan de Rondweg in Dokkum werd de bestuurder van de auto door een opvallende eenheid van de politie staande gehouden. De vier inzittenden, een 16-jarige, 37-jarige en twee 21-jarige inwoners van Leeuwarden, werden aangehouden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button