112HoofdnieuwsRegionaal

Vijfde plek voor brandweer Kollum bij brandweerwedstrijd in Grou

GROU – Brandweer Kollum is zaterdag 16 maart als 5e ploeg geeindigd bij de vaardigheidstoets in Grou in de klasse ’Brandbestrijding’.

Acht ploegen streden voor de felbegeerde bokaal waarbij Surhuisterveen de eerste plaats behaalde.

Het scenario: De brandweerploegen werden opgeroepen voor een gebouwbrand. Het gebouw is in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw waar een bootopslag is gevestigd en een fietsenwinkel (“Bij (re)cicle”). De fietsenwinkel is nog in aanbouw.

Zaterdag werden de laatste werkzaamheden verricht, omdat deze op maandag 18 maart feestelijk wordt geopend. De fietsenwinkel wordt ingericht en de laatste gevelrenovatiewerkzaamheden worden door een aannemer uitgevoerd.

Een medewerker die in de fietsenwinkel aan het werk was, zag ineens rook ontstaan in een kast waar fietsaccu’s opgeslagen lagen. Hij heeft nog een bluspoging gedaan, maar die had geen effect door de kettingreactie die is ontstaan in de accu’s. Daarna is de medewerker onwel geworden en krijgt uiteindelijke en hartstilstand.

Ondertussen is de eigenaar buiten in gesprek met de aannemer en heeft geen weet van de situatie binnen. Als hij nat het gesprek naar binnengaat, ontdekt hij lichte rook in de hal en belt 112. Door de rook raakt hij onwel en is hij buiten bewustzijn.

Uitslag:
1. Brandweer Surhuisterveen
2. Brandweer Sint Annaparochie
3. Brandweer Barneveld
4. Brandweer Elspeet
5. Brandweer Kollum
6. Brandweer Defensie, post I.S.K
7. Brandweer Meldkamer Noord Nederland
8. Brandweer Heerenveen

Post Surhuisterveen en Sint Annaparochie gaan door naar de volgende ronde. Deze zal plaats vinden op zaterdag 25 mei in Heerenveen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button