HoofdnieuwsRegionaal

Vrije inloop voor boosterprik vanaf woensdagmiddag mogelijk op alle Friese vaccinatielocaties

FRYSLAN – In heel Fryslân is het met ingang van aanstaande woensdag 12 januari 12.00 uur mogelijk om een extra prik (boostervaccinatie) te halen zonder van tevoren een afspraak te maken.

Eerder gold deze zogeheten vrije inloop voor de extra prik alleen nog voor de XXL-locatie WTC te Leeuwarden en de vaccinatielocatie in Drachten. Voorwaarde voor het halen van de boostervaccinatie is wel dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat men minimaal drie maanden geleden genezen is van een coronabesmetting. De vrije inloop geldt alleen voor 18 jaar en ouder.

Capaciteit goed benutten 
GGD Fryslân heeft ingezet op zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit om half januari alle Friese inwoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. Omdat de capaciteit niet volledig wordt benut, is de mogelijkheid voor vrije inloop ontstaan. Een afspraak maken is overigens nog steeds mogelijk, maar wil je liever zonder afspraak, dan ben je vanaf woensdagmiddag 12 januari welkom in alle Friese GGD-locaties: Dokkum, Sneek, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden. De adressen en openingstijden verschillen per locatie en staan op de website van GGD Fryslân: Vaccinatielocaties (ggdfryslan.nl). Vrije inloop is mogelijk tot een uur voor sluitingstijd. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.

Afspraak afzeggen niet nodig 
De vrije inloop is voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder en geldt voor de extra prik (boostervaccinatie), maar ook voor een eerste of een tweede prik.

Wie al een afspraak heeft staan kan daar gebruik van maken op de afgesproken locatie. Wie toch liever gebruik wil maken van de vrije inloop, hoeft de oude afspraak niet om te boeken of af te zeggen. De oude afspraak wordt namelijk ter plekke uit het systeem gehaald

Dit kan u ook interesseren

Back to top button