112HoofdnieuwsRegionaal

Vrouw en 14-jarige jongen misbruiken zelfscankassa in Action en krijgen winkelverbod

DOKKUM – Een inwoonster van Dokkum werd dinsdagochtend door de politie aangehouden in de Action aan de Altenastreek in Dokkum. De Dokkumse had gebruik gemaakt van de zelfscankassa, maar had voor ruim €90,00 aan spullen die ze uit de winkel meenam niet afgerekend.

Na verhoor is de zaak doorgestuurd naar justitie. Van de winkel heeft de vrouw een winkelverbod voor alle filialen opgelegd gekregen.

Een week eerder werd een 14-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân aangehouden. Bij een controle tijdens het afrekenen bij de zelfscankassa bleek dat hij snoepgoed niet had afgerekend. De zaak van deze jongen is met een reprimande afgehandeld. Onder bepaalde voorwaarden kan daar door de hulpofficier van justitie toe worden besloten. De jongen zal aan de winkelier een passende schadevergoeding moeten betalen en er is hem een winkelverbod opgelegd.

“De zelfscankassa’s zijn hartstikke handig, maar ben wel je bewust dat je alle producten hebt gescand voor je op de knop afrekenen drukt.” zo laat de politie weten.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button