HoofdnieuwsRegionaalSport

VV Buitenpost neemt afscheid van spelers en assistent-trainer

BUITENPOST – Zeven spelers en een assistent-trainer nemen na dit seizoen afscheid van VV Buitenpost. Donderdagavond werden de voetballers en de trainer na de laatste training verrast met bloemen en een dankwoordje.

Tweede keeper Richard Zwaagstra vertrekt naar Twijzel. De Buitenposter speelt al sinds zijn jeugd bij de Blauwkes en wil graag bij een andere club voor zijn kans gaan om eerste doelman te worden. Wessel van der Galiën gaat terug naar zijn oude club VEV’67. De multi-inzetbare verdediger en middenvelder heeft twee seizoenen in Buitenpost gespeeld en wil dichter bij huis voetballen. Folkert van Dongera (32) stopt met voetballen. Sinds zijn komst in 2018 heeft de Dokkumer te kampen gehad met de nodige blessureleed. Toch heeft de middenvelder belangrijke wedstrijden kunnen spelen.

Buitenland
Buitenposter Willem de Boer gaat studeren in Canada. Hij was de afgelopen drie seizoenen van vaste waarde op het middenveld. Jorn Jongsma heeft vier seizoenen in de jeugd van Buitenpost gevoetbald en was afgelopen seizoen succesvol in de eerste selectie. Hij kiest ervoor bij zijn oude club Hardegarijp belangrijk te zijn. Leeuwarder Max Huiskamp verruilt Buitenpost na één seizoen voor een avontuur in het buitenland. De kilometervreter op het middenveld gaat wonen en werken in Spanje. Hans Beute kwam mede door blessures in zijn eerste seizoen bij de selectie niet aan spelen toe. De jonge Buitenposter gaat komend seizoen voetballen in het tweede elftal.

Topscorer
Rob Schokker verkast naar PKC’83. Hij speelde één seizoen bij Buitenpost waarin hij topscorer werd met zeven doelpunten met nog één wedstrijd te gaan. Assistent-trainer Jan Faber wordt komend seizoen hoofdcoach van Be Quick Dokkum. Hij kwam vorig jaar binnen als stagiair voor zijn opleiding UEFA A. Inmiddels heeft de gedreven trainer zijn diploma binnen.

Op de foto v.l.n.r.: Rob Schokker, Willem de Boer, Folkert van Dongera, Hans Beute, Jan Faber, Max Huiskamp en Jorn Jongsma. Op de foto ontbreken Richard Zwaagstra en Wessel van der Galiën.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button