VV Buitenpost verliest van DVVA en degradeert uit vierde divisie

AMSTERDAM – VV Buitenpost is gedegradeerd uit de vierde divisie. Woensdagavond bleek het Amsterdamse DVVA met 3-2 te sterk in de tweede ronde van de nacompetitie. De Blauwkes kwamen twee keer op voorsprong, maar staan met lege handen. Buitenpost promoveerde in 2018 voor het eerst in de clubhistorie naar de vierde divisie en keert zes jaar later terug in de eerste klasse.

Op het pittoreske sportpark Drieburg schoot Buitenpost uit de startblokken. Noureddine Boutzamar stond weer in de basis, nadat hij afgelopen zaterdag afwezig was vanwege een blessure. Hij bewees al na acht minuten zijn waarde met een ragfijne assist uit een vrije trap. Edwin Schaafsma kopte zijn voorzet vanaf de rechterkant snoeihard tegen de touwen.

Nog een assist

Langzaam maar zeker nam DVVA het initiatief over. Door goede ingrepen van Jort van der Meulen en Rik Weening werd de gelijkmaker uitgesteld, maar in de 29e minuut was het toch raak. Ron Janzen haalde de bal van de lijn, maar na een klassieke scrimmage was het in tweede instantie toch raak voor de Amsterdammers. Janzen leek de bal opnieuw van de lijn te halen, maar volgens de assistent-scheidsrechter kwam zijn ingreep te laat en was de bal al binnen. Na de 1-1 bleef DVVA doordrukken en had Buitenpost het lastig.

Vlak voor rust kreeg Buitenpost weer meer grip op de wedstrijd. Willem de Boer was gevaarlijk en schoot op de paal. Een paar minuten later nam Boutzamar een hoekschop. “Deze vliegt erin, we gaan met 1-2 rusten”, riep voorzitter Paul Olijve. En dat gebeurde ook. De corner werd eerst afgeslagen maar kwam weer bij Boutzamar terecht, die zijn tegenstander uitkapte en wederom een puntgave voorzet afleverde. Rik Weening kopte de bal in de verre hoek en de ruststand was 1-2.

Twee tegengoals

De eerste grote kans van de tweede helft was direct een doelpunt. Guido de Graaf schoot van twintig meter vol in de winkelhaak en zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Daarna nam de spanning toe. Buitenpost werd gevaarlijk via Kian Visser en David Albert Villalta, maar scoorde niet. DVVA deed dat wel. Een dwarrelbal vanaf de linkerkant plofte neer in de verre hoek, achter doelman Kevin van der Meulen.

Buitenpost had nog een kwartier om iets aan de 3-2 achterstand te doen. Vooral David Albert Villalta was gevaarlijk, maar de sluitpost van DVVA had steeds een antwoord op zijn pogingen. Invaller Durk de Haan kreeg in de blessuretijd nog een kopkans. Ook toen stond de keeper in de weg. Na 96 minuten werd er afgefloten en was degradatie een feit.

Na afloop was de verslagenheid groot bij alle Blauwkes op en naast het veld. Een mooie voetbalwedstrijd eindigde in een zuur verlies. “De doelstelling om te handhaven is niet bereikt en dat is teleurstellend”, zei Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos.

Na zes seizoenen komt er een einde aan het vierde divisie-avontuur van VV Buitenpost. We kunnen trots zijn op de manier waarop er de afgelopen jaren is gepresteerd. Nu is het tijd om onze wonden te likken en onze rug te rechten. Ook in de eerste klasse gaan we er wat moois van maken.

Opstelling VV Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen, Noureddine Boutzamar, Ron Janzen, David Kazimier (86. Durk de Haan), David Albert Villalta, Edwin Schaafsma, Willem de Boer (80. Rolf Dijk), Rik Weening, Kian Visser, Sam Wormmeester (80. Jarno Westerhof)

Scoreverloop: 0-1 Edwin Schaafsma (8), 1-1, 1-2 Rik Weening (45), 2-2 (53), 3-2 (75)