HoofdnieuwsRegionaalSport

Warm en een sportieve strijd tijdens de The CrossFit Kollum Throwdown

KOLLUM – Op zaterdag 8 juli vond de eerste officiële wedstrijd bij CrossFit Kollum plaats: The CrossFit Kollum Throwdown. Naast de teams van Kollum waren CrossFit Franeker, CrossFit Sneek en CrossFit Dokkum van de partij om het tegen elkaar op te nemen.

Wat is CrossFit?

CrossFit is een snelgroeiende sport, maar wordt in Friesland nog niet zo vaak onder de aandacht gebracht. CrossFit is ontwikkeld om de algemene fitheid en gezondheid te verbeteren en is een trainingsmethode waarbij iedereen op eigen niveau kan deelnemen. Bij CrossFit draait het allemaal om de WOD (workout of the day), waarin je bepaalde oefeningen zo snel, zo vaak, of zo zwaar mogelijk moet uitvoeren, maar altijd met het behouden van de juiste uitvoering en techniek.

Tijdens de Throwdown stonden er drie verschillende WODs op het programma. Alle teams werden hierin getest op onder andere hun uithoudingsvermogen, maximale kracht en op hun gymnastische skills. In de competitie werd onderscheid gemaakt tussen het RX (gevorderd) niveau en het scaled (vereenvoudigd) niveau. Bij de RX competitie was de winst voor een team van CrossFit Franeker en bij de scaled competitie mocht een team van CrossFit Kollum de trofee in ontvangst nemen!

Kortom; het was een hele warme en sportieve, maar vooral erg geslaagde dag!

Benieuwd of CrossFit ook iets voor jou is? Vraag een gratis proefles aan via [email protected]

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button