HoofdnieuwsRegionaal

Wegen en oevers afgesloten bij brug Blauforlaet

BLAUFERLAET – Op advies van Rijkswaterstaat, die verantwoordelijk is voor de oeverbescherming, sluit de gemeente vanaf donderdag 3 maart wegen en bermen aan beide kanten van de brug Blauforlaet uit voorzorg af. Uit inspecties blijkt dat de oeverbescherming bij Blauforlaet in dermate slechte staat is dat deze maatregelen uit veiligheidsoverweging nu genomen worden.

‘De veiligheid van onze inwoners is het belangrijkste. De situatie is erg vervelend voor de bewoners en de maatregelen zorgen voor hinder van weggebruikers maar we willen geen risico’s nemen,’ zegt wethouder Max de Haan. Rijkswaterstaat houdt de bewuste oeverbescherming nauwlettend in de gaten.

Verkeersmaatregelen
De oever ter hoogte van Blauforlaet 2-24 is in slechte staat. Daarom wordt deze weg inclusief oever uit voorzorg afgesloten. De woningen blijven via de noordzijde bereikbaar. De oever bij de Kolonelsdiep tussen de brug Blauforlaet en Gerkesklooster is ook in slechte staat. De weg wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Vissen langs de oevers is ook niet toegestaan. De woningen blijven met de auto bereikbaar. Fietsers/voetgangers kunnen ook gebruik blijven maken van deze weg.

Veiligheid
Afgelopen jaren zijn door Rijkswaterstaat al diverse reparaties uitgevoerd. Op de slechtste plekken zijn nieuwe stalen damwanden geplaatst. Op de overgang van de oude naar de nieuwe damwanden versnelt de slijtage en ontstaan nieuwe slechte plekken. De veiligheid van de weggebruiker en personen die gebruik maken van de berm kan niet meer gegarandeerd worden. Tot die tijd gelden de verkeersmaatregelen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button