HoofdnieuwsRegionaal

Werkzaamheden Molenkampsbrug gestart

KOLLUM – De werkzaamheden aan de Molenkampsbrug in Kollum zijn begonnen. Wethouder Jelle Boerema gaf dinsdagmiddag het officiële startsein.

Op deze plek komt een nieuwe brug die 85 centimeter hoger wordt. Hierdoor komt er een doorvaarhoogte van 2 meter. Deze hoogte moet een extra impuls geven aan Watersportdorp Kollum. Aannemer Koninklijke Oosterhof Holman is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

 Watersportdorp Kollum

“De verhoging van de Molenkampsbrug vergroot de vaarbereikbaarheid van Kollum en draagt sterk bij aan de aantrekkelijkheid van het centrum van Kollum en de ontwikkeling van Kollum als watersportdorp”, aldus Jelle Boerema.

Met de verhoging kunnen kleine boten, zoals sloepen, vanaf de Sylsterryd dwars door Kollum en verder over de Kollumer Trekfeart naar de Strobosser Trekfeart varen. In verband met de helling van de brug zal het naastgelegen kruispunt ook iets hoger worden gemaakt. Kollum wil zich presenteren als een aantrekkelijk dorp voor (water)toeristen. Om Kollum bereikbaar te maken voor watertoeristen zijn al diverse bruggen in Kollum verhoogd.

Noodbrug voor fietsers en voetgangers

Na het renoveren van de kademuren in Kollum mag Oosterhof Holman wederom een mooi project uitvoeren in het centrum van het dorp. Projectleider Martien Tolboom “Ik ben blij dat wij met dit prachtige ontwerp van de brug Kollum wederom een stukje mooier mogen maken”. Tijdens de werkzaamheden wordt er gebruik gemaakt van een noodbrug, zodat de fietsers en voetgangers zo min mogelijk overlast ondervinden van de werkzaamheden.

In de zomer van 2022 moet de verhoging van de brug zijn gerealiseerd.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button