HoofdnieuwsRegionaal

Wethouder Bruining ontvangt eerste exemplaar bidbook Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Meer dan 100 winkels, 27 autobedrijven, 915 parkeerplaatsen en 15 horecagelegenheden en dat allemaal in Surhuisterveen. Dit en meer wetenswaardigheden staan in het bidbook  Surhuisterveen. Vandaag overhandigde ondernemersvereniging H&I het eerste exemplaar aan wethouder Economische Zaken, Harjan Bruining . “H&I Surhuisterveen heeft het boek laten maken om daarmee andere bedrijven te informeren over de vele mogelijkheden en voordelen die het dorp biedt. Surhuisterveen is een bruisend dorp met een levendig centrum, een druk industrieterrein, verenigingsleven en biedt volop kansen aan nieuwe ondernemers. We willen graag dat meer bedrijven zich vestigingen in Surhuisterveen”, aldus Abbe Borger, voorzitter van H&I Surhuisterveen.

Bidbook

Een bidbook is een boek of een brochure waarin dorpen, steden of landen zich presenteren als vestigingsplaats voor het aantrekken van nieuwe bedrijven. In het bidbook kunnen bedrijven lezen wat er zoal in en om Surhuisterveen gebeurt. Hoeveel mensen wonen er in het dorp maar misschien nog wel interessanter: hoeveel mensen wonen er in een straal van een paar kilometer rondom het dorp. Zij zijn potentiële klanten die gebruik kunnen maken van een bedrijf, winkel of vereniging. Kortom, alles wat aantrekkelijk is of kan zijn voor een bedrijf die zich wil vestigen wordt in het boek beschreven. Alle ondernemers in Surhuisterveen ontvangen tijdens de ledenvergadering een bidbook. Verder worden er exemplaren aan potentiële bedrijven gestuurd en heeft de bedrijven-contactfunctionaris beschikking over meerdere boeken om deze te verspreiden tijdens bedrijfsbezoeken.


Herinrichting centrumgebied

Het centrum van Surhuisterveen staat aan de vooravond van een herinrichting. De werkzaamheden starten eind september en worden afgerond in het najaar van 2021. Het winkelhart van Surhuisterveen gaat op de schop zodat het weer voor langere tijd vooruit kan. Het plan is in nauwe samenwerking met H&I tot stand gekomen. “Naast dat we de inwoners en bezoekers van Surhuisterveen een functioneel, veilig en aantrekkelijk centrum willen bieden hopen we dat het bijdraagt aan de aantrekkelijkheid voor andere bedrijven om zich hier te vestigen. Surhuisterveen is een bruisende kern in de regio en dat willen we aan iedereen laten zien”, aldus wethouder Bruining.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button