HoofdnieuwsRegionaal

Wie worden de Friese winnaars van de Foekje Dillema Bokaal 2020

KOLLUM – In de middag van donderdag 22 oktober wordt er een 100 meter sprint hardloopwedstrijd georganiseerd (dit jaar voor de eerste keer) op het parcours bij Meckama State in Kollum met bekende Friese sporters die strijden voor de Foekje Dillema Bokaal 2020.

Voor de zomer is hier een baan van 100 meter gerealiseerd (op het bestaande betonpad) en de start is direct onder de grote afbeelding van atlete Foekje Dillema op de muur van Meckema state. Er zal een officiële tijdwaarneming plaatsvinden en iedere loper krijgt 2 keer de kans om zijn of haar snelste tijd neer te zetten. De baan van 100 meter is geschikt voor 2 hardlopers per heat.

De start is om 15.00 uur, waarbij de eerste serie heats gestart wordt met de 16 vrouwelijke sporters en direct daarna de 2e serie heats met de 16 mannelijke sporters. Totaal kunnen er dus maximaal 16 vrouwen en 16 mannen aan mee doen van diverse sporten.

We nodigen van elk van de volgende sporten 2 mannelijke en 2 vrouwelijke deelnemers uit, nl: hardlopen( atletiek), schaatsen, wielrennen, voetbal, fierljeppen, korfbal, kaatsen en een vrije categorie.

De beide winnaars (man /vrouw) ontvangen de 1e Foekje Dillema Bokaal. Het afsluitende deel is een scholenwedstrijd met maximaal 12 jongens en 12 meisjes van basisscholen uit Kollum. Bij de kinderen zullen er medailles uitgereikt worden en voor de nummers 1, 2 en 3 van zowel de jongens als de meisjes een speciale prijs.

Zoals eerder genoemd is er een beperking tot maximaal 16 deelnemers voor zowel de vrouwen als de mannen. Vanwege corona kunnen er maar een beperkt aantal deelnemers mee doen, dit geldt ook voor de publieksaantallen (maximaal 100 personen). Het terrein zal daarom ook met hekken worden afgezet.

Volgend jaar hoopt de organisatie een groter festijn er van te kunnen maken.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button