HoofdnieuwsRegionaalSport

Wil jij de nieuwe Sifan Hassan of Abdi Nageeye worden?

KOLLUM – Loopgroep Kollum organiseert de beginners hardloopclinic Skuon Oan En Rinne. Hiermee helpen wij je in het begin op weg om dat doel na te streven. Verder voor iedereen die wil gaan hardlopen, maar geen ervaring heeft. Verantwoord wil herstellen na een blessure, in het verleden heeft hardgelopen, en weer rustig aan wil beginnen. Die de gezelligheid van een groep zoekt want, samenlopen is leuk.

De natuur en buitenlucht verkiest boven de sportschool. De herfst komt eraan, voel de wind door je haren gaan, doe jij daarna ook S(t)OER? Wilde je altijd al eens wat aan je conditie doen, of wou je altijd al eens de stap zetten in de mooie wereld van het hardlopen doe dan eens S(t)OER. Het is de bedoeling om mensen laagdrempelig in te laten stromen en kennis te laten maken met het hardlopen. Beginnen met hardlopen is niet simpelweg loopschoenen aan en gaan. Een overbelasting of blessure ligt op de loer. En wanneer je alleen loopt ben je sneller geneigd het op te geven.

Deze clinic is in de eerste plaats niet gericht op snelle tijden of op grote afstanden maar, op basis van een goed aangeleerde techniek en loophouding. Bij deze hardloopclinic train je onder professionele begeleiding, waar aandacht is voor looptechniek, efficiënter lopen en een correcte houding voor het voorkomen van blessures.

De hardloopclinic duurt acht zaterdagen. Te beginnen op zaterdag 4 september vanaf de campus Kollum Gerrit Bleekerstraat 3 om 9:30 uur. Daarna verder op 11,18,25 september en 2,9,16 & 23 oktober. De achtste week ben je klaar voor de Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap. Wat leer je in een Skuon Oan en Rinne les? Een les duurt ± 1:15 uur. Hierin ga je natuurlijk samen lekker hardlopen. Je oefent en leert ook de juiste loophouding en techniek. Daarbij krijg je handige informatie over hardloopschoenen, kleding, voeding en drankjes. En de trainer helpt je op weg met jouw schema zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Met de mogelijkheid om samen een extra doordeweekse training te doen!

Inhoud trainingen: De trainingen worden heel rustig opgebouwd, waarbij je, naast het opdoen van voldoende conditie, ook een betere looptechniek wordt aangeleerd. Ook wordt er veel aandacht besteed aan een betere coördinatie en het lenig maken en sterker worden van banden, gewrichten en spieren. De trainingen zijn zo afgestemd dat jij op je eigen niveau & tempo dit kan uitvoeren en je leert hoe je verantwoord én lekker kunt hardlopen.

Wat levert Skuon Oan en Rinne jou op na acht weken? Heb je de juiste basis hardlooptechniek, loop jij 25 minuten aaneengesloten, ken je je eigen tempo, en heb je een betere loophouding. Ben je fitter en gezonder, ben je (nog) beter op gewicht. Kun je alleen verder of samen met je loopmaatjes. Ben je trots op jezelf. Kortom: na acht weken noem jij jezelf een hardloper!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button