EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Zaterdag 13 mei 2023: Yn t spier foar ALS

KOLLUM – Op zaterdag 13 mei 2023 wordt er in Kollum de actiedag ‘Yn ’t spier foar ALS’ georganiseerd. De dag staat in het teken van het inzamelen van geld voor Stichting ALS Nederland. Een enthousiaste projectgroep is aan de slag met het samenstellen van een energieke dag waarbij het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS. De dag zal bol staan van activiteiten in Kollum, met als hoofdonderdeel 4 korte wandeltochten in verschillende afstanden die ook te combineren zijn.

Tijdens de actiedag worden er allerlei activiteiten georganiseerd in en rond zalencentrum De Colle in Kollum. Hoofdonderdeel is een wandeltocht. Deze tocht wordt opgeluisterd met tal van activiteiten. Om deel te kunnen nemen aan de tocht wordt aan alle deelnemers gevraagd binnen het eigen sociale netwerk zich te laten sponsoren en de opbrengst hiervan geheel ten goede te laten komen aan de actiedag. Dit kan individueel maar ook in teamverband. Voor de wandeltocht staan ook nog een aantal andere ideeën op papier om uitgewerkt te worden, waaronder een spelelement.

Rond het actieterrein zal het de hele dag bol staan van allerlei activiteiten. Denk aan muziek, dans, cultuur en meer. De innerlijke mens zal ook zeker niet worden vergeten. Voor alle leeftijden zal er genoeg te doen zijn, telkens met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuw onderzoek. Als afsluiter zal in de theaterzaal van De Colle ’s avonds een gezellige en spannende pubquiz worden georganiseerd, verzorgd door De Quizshow.

De organisatie wordt gedaan door een team enthousiaste mensen, onder aanvoering van initiatiefneemster Akkelien Banga. Eerder organiseerde zij met anderen de succesvolle Samenloop voor Hoop, voor onderzoek tegen de ziekte kanker. De opbrengt was in 2016 toen meer dan 71.000 euro. Dankzij vele vrijwilligers en nog veel meer deelnemers aan de 24-uurs wandeltocht zorgden zij voor een magisch evenement met een fantastische opbrengst. De hoop is een soortgelijk evenement neer te kunnen zetten en dit keer veel geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

De komende tijd zullen meer details over de actiedag naar buiten worden gebracht. Al het nieuws zal te volgen zijn via de website yntspierfoarals.nl, als ook via Facebook en Instagram. Hier kan nu al worden aangemeld voor een nieuwsbrief om geen informatie meer te missen. Later zal de inschrijving voor de wandeltocht en andere activiteiten ook via de website mogelijk zijn. Vrijwilligers die mee willen helpen zijn ook altijd van harte welkom, met meer handen kunnen we de actiedag ‘Yn t spier foar ALS’ tot een groot succes maken!

Dit kan u ook interesseren

Back to top button