112HoofdnieuwsRegionaal

Drie doden na frontale botsing op de Koaten bij Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Een tragisch ongeval op de Koaten (N369) heeft donderdagmiddag aan drie mensen het leven gekost. Bij de frontale botsing tussen twee auto’s lieten alle betrokkenen het leven. Dat heeft de politie donderdag even voor 20.00 uur bekendgemaakt.

Het ongeluk, dat plaatsvond tussen de rotondes bij Twijzel en Kootstertille ter hoogte van Taxicentrale Waaksma, laat nu al diepe sporen na in de mienskip.

Omstreeks 17.30 uur kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing, waarna één auto met daarin twee inzittenden achterstevoren in een haag langs het fietspad tot stilstand kwam. De impact van de botsing was groot, de auto’s raakten beiden zwaar beschadigd.

Direct na het ongeval waren politie, ambulances, en de brandweer snel ter plaatse om assistentie te verlenen. Helaas was al vrij snel duidelijk dat alle hulp te laat was gekomen. Alle drie inzittenden waren aan hun verwondingen bezweken.

De weg is urenlang volledig afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer om ruimte te bieden aan de hulpdiensten. De forensische opsporing van de politie heeft een uitgebreid onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.

Update vrijdag: Bij het ongeval zijn een 71 jarige man, een 72-jarige vrouw uit de gemeente Dantumadeel en een 34-jarige man uit Kootstertille om het leven gekomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button