WTOC bindt Rottevalle in spannend slot aan zegekar

OUDWOUDE – Na ongeveer 95 minuten spelen stond er een 2-1 uitslag op het scorebord bij de wedstrijd WTOC – Rottevalle. Over de gehele wedstrijd gezien mocht de thuisploeg ook de meeste aanspraak maken op de overwinning, al moet gezegd worden dat de gasten het laatste half uur met een man minder zeker gelijkwaardig waren.

1e helft

De eerste kans was na een mooie aanval voor Rottevalle. Gelukkig voor WTOC hield Geoffrie Hoiting zijn doel schoon. In het vervolg van de eerste helft had WTOC de regie duidelijk in handen. Het gaf achterin niets weg en creëerde zelf enkele kansjes. Het duurde tot halverwege de eerste helft voor er een doelpunt viel te noteren. Een schot van af de zijkant viel voor de voeten van Nyckele Smeding en hij wist wel raad met dit buitenkansje (1-0). WTOC bleef de wedstrijd controleren maar grote kansen kregen ze niet meer.

2e helft

Ook het eerste kwartier in de 2e helft kende hetzelfde spelbeeld als voor de onderbreking. WTOC was veel al aan de bal, al moet gezegd worden dat Rottevalle iets meer van zich af beet. Na een uur spelen deed de spits van de gasten dit op een onjuiste manier wat hem een directe rode kaart opleverde. Het laatste half uur moesten de gasten met 10 man verder, maar door een stapje extra te zetten wisten ze het WTOC erg lastig te maken. Zo lastig zelfs, dat na enkele hachelijke situaties voor de WTOC-goal net voor tijd toch de 1-1 werd gemaakt. WTOC had door de weggeven ruimte achter de laatste linie van Rottevalle ook al wat kansen gehad, maar de goal viel zoals gezegd aan de andere kant.

Met nog enkele minuten te spelen gaven de gasten aan vol voor de winst te gaan. Helaas voor hen ging die vlieger niet op. Na een knappe aanval van de thuisclub werd Jilles Bosma in de 16-meter naar de grond getrokken. De scheidsrechter die er op de neus bij stond, kon niet anders de de elfmeter-trap toekennen. Klaas Bosma bleef koel en zette de 2-1 uitslag op het bord.

Volgende week

Voor de thuisploeg een welkome drie-punter. Volgende week mogen ze op bezoek in Stiens, daar wacht de plaatselijke SC. Aanvang 14.30 uur.