HoofdnieuwsRegionaal

‘Hoera een papa, hoera een mama’

DAMWOUDE – Vanmorgen ging wethouder Siepie Hylkema op kraamvisite bij de familie De Haan waar op 26 september Auke Amco, het derde kindje van de familie De Haan, is geboren. De familie ontving van de wethouder het boekje ‘Hoera een papa, hoera een mama’. Vanaf 1 oktober krijgt iedere ouder die een geboren kindje komt aangeven bij de burgerlijke stand het boekje met twintig leuke tips voor ouders en opvoeders.Vorig jaar ontvingen alle ouders met kinderen tot 12 jaar het boekje ‘Tijd voor je gezin’. Wethouder Hylkema hoopt dat ook dit boekje door ouders regelmatig wordt gelezen.

De gemeente stimuleert op allerlei manieren de ontwikkeling van jonge kinderen en biedt aan opvoeders ondersteuning in de opvoeding. Ouders, kinderen en opvoeders met vragen over opgroeien en opvoeden kunnen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het centrum voor jeugd en gezin is een netwerkorganisatie,waar achter de schermen medewerkers van scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, schoolarts, pedagogen, school maatschappelijk werkers en medewerkers van het consultatiebureau samenwerken. Zij kennen elkaar en werken intensief samen. Ook is het mogelijk vragen per telefoon of internet te stellen. Als blijkt dat meer ondersteuning nodig is, wordt men in contact gebracht met de juiste professional.

Voor hen die niet weten waar zij kunnen aankloppen, kunnen contact zoeken met het CJG/WMO-loket in de gemeente via telefoon 14 0511 of mail [email protected]. De gemeente heeft ook een website die antwoorden geeft op vragen in de verschillende levensfasen van het kind,  www.cjgdantumadiel.eu.

 

 

 

Foto  Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button