HoofdnieuwsRegionaalSport

1 april: Officiële opening padelbanen Kollum en OPEN dag KTC

KOLLUM – Nee, het is geen grap, op zaterdag 1 april zullen de nieuwe padelbanen officieel geopend gaan worden op de Adje Lambertszlaan 1 in Kollum. Tevens is dit de OPEN dag van de Kollumer Tennis & Padel Club (KTC). Deze open dag is voor jong tot oud, lid of geen lid, iedereen is welkom!

Gratis Clinics
Vanaf 13.00 uur zal er gestart worden met gratis clinics voor zowel padel als tennis. Rackets zijn aanwezig, het enige wat nodig zal zijn, zijn een paar sportschoenen (zonder grof profiel) en een sportieve outfit. De padelclinics worden gegeven door Jelle de Roos, Anne-Rim Romp en Ruud van Hees. Jelle de Roos van de Roos Sport Coaching zal samen met Anne-Rim Romp de padeltrainingen gaan verzorgen in Kollum voor zowel de jeugd als volwassenen. Jelle is een zeer ervaren gediplomeerde padeltrainer. Hij brengt met veel passie, de technische en vooral tactische aspecten van padel bij. Anne-Rim is een enthousiaste trainster die vroeger op toptopniveau getennist heeft, tennisles geeft en de opleiding volgt tot padeltrainer. Ruud is een zeer ervaren trainer die inmiddels binnen- en buitenlandse ervaringen heeft opgedaan als speler en trainer. Ruud is leercoach (opleider tot padeltrainer) bij de KNLTB (bond) en assistent-bondscoach bij het Nederlandse padelherenteam. Incidenteel is hij als co-commentator werkzaam bij Ziggo Sport.

Voor tennis verzorgd Arjen Huttema de clinics. Arjen Huttema geeft samen met Henri Scheeringa de tennislessen bij de KTC. Arjen hoopt binnenkort zijn opleiding tot tennistrainer af te ronden. De tennislessen vangen begin april aan. Tijdens de clinics kan er kennis gemaakt worden met de basis van tennis of padel en zal er uitleg over het materiaal, spelregels etc. gegeven worden. Opgeven voor de clinics kan via ktckollum.nl of de app Meet&Play t/m 22 maart a.s. (vol=vol).

Officiële opening padelbanen en demonstratiewedstrijd
Om 15.00 uur zullen de padelbanen officieel geopend gaan worden. Na dit moment zal Ruud van Hees samen met drie ervaren padelspelers een demonstratiewedstrijd padel geven. Ruud neemt via een headset de toeschouwers mee in deze demo.

Toss en BBQ
Rond 16.15 uur zal de Toss starten voor zowel tennis als padel. Een ieder: jeugd, volwassenen, lid of geen lid kan hier gratis aan deelnemen. Even hierna zal de BBQ ontstoken worden en kan het geziene onder genot van een hapje en drankje besproken worden. Aan de BBQ zijn kosten verbonden, opgeven kan via ktckollum.nl t/m 22 maart a.s..

Materiaal
Tijdens de open dag is er een stand aanwezig van PadelXpress & TennisXpress. Bij deze stand zullen rackets, ballen en ander materiaal aangeboden worden. Er vindt hier goed advies plaats over bijvoorbeeld welk racket aan te schaffen.

Samen actief naar gezondheid
Het organiseren van deze open dag is mogelijk gemaakt door de subsidie van “Samen actief naar gezondheid”. Deze subsidieregeling heeft als ultiem doel: het behouden en versterken van een vitaal en verbonden samenleving. De KTC denkt dat de sport padel, maar natuurlijk ook tennis hier heel goed in kan bijdragen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button