HoofdnieuwsRegionaalSport

10.000-ste zwemdiploma in Kollum

KOLLUM – Zaterdagmiddag is door Wethouder Jelle Boerema het tienduizendste zwemdiploma uitgereikt dat behaald is in ZwemCentrum Kollum. Het is uitzonderlijk dat in een relatief klein bad als Kollum Sinds 2005 al zoveel diploma’s zijn gehaald. Een prachtige prestatie en iets om heel trots op te zijn aldus Hans Pantjes, eigenaar en directeur. Wethouder Boerema benadrukte nog even hoe belangrijk dit bad is voor Kollum. Leerlingen komen van heinde en ver waardoor het bad door het unieke concept en de kwaliteit een aanzuigende werking heeft voor de hele regio.

Het was voor Robert Sijtsma uit Kollumerzwaag vanmiddag dubbel feest. Hij haalde niet alleen zijn C-zwemdiploma maar werd tevens in het zonnetje gezet omdat hij het 10.000-ste diploma van ZwemCentrum Kollum in ontvangst mocht nemen. Dit werd gevierd met een enorme bokaal en een ere-medaille. Ook ontving Robert  een jaarkaart voor fit en fun zodat hij ook na haar C-diploma nog lekker van het zwemmen kan blijven genieten. De overige zwemmers uit zijn groep ontvingen tevens een medaille als herinnering aan dit moment. Robert behoort tot onze voorbeeld leerlingen, hij heeft zijn A, B- en C-diploma in 14 maanden gehaald.

Bij ZwemCentrum Kollum haalt maar liefst 98% van de zwemmers zowel het A, B als C-diploma. Landelijk ligt dit veel lager, namelijk op ongeveer 45%. Net als bij autorijden wordt juist het stukje zelfverzekerdheid en praktijkervaring opgebouwd na het behalen van het 1e diploma. Daarom is het verlengstuk van B en C van zeer groot belang om zelfredzaamheid in open water te waarborgen. De reden dat het percentage C-diploma in Kollum zo hoog is komt vooral doordat ook bij het B- en C-diploma wordt lesgegeven in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen en dat de instructeur altijd mee blijft gaan in het water. Dat doet geen enkel bad.

Afgelopen jaar was ZwemCentrum Kollum landelijk nummer 1 met de zwembad van het jaar verkiezing. Hans Pantjes laat weten ‘we hebben nu drie jaar meegedaan en na twee x de 2e plaats het hoogste bereikt, meer eer valt niet te behalen, dus laten we het voorlopig aan anderen over om voor deze titel te strijden’.

Foto’s:  D.A. Tichelaar

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button