HoofdnieuwsRegionaal

10 jaar SING IN Kollum

KOLLUM – Dit was het uitgangspunt voor een groep kollumer Christenen om in de zomer van 2002 te beginnen met het organiseren van een maandelijkse Sing In. Elke zondag verlaten vele mensen Kollum om naar hun eigen samenkomsten te gaan. De initiatiefnemers kwamen tot de conclusie dat het heel fijn zou wezen om elkaar op zondag te ontmoeten en met elkaar te zingen. Het idée van een Sing In was geboren. Er werden muzikanten bij elkaar gezocht en een commissie die zorg zou dragen  voor alle zaken erom heen.(lokatie, P.R.)

De lokatie werd heel verrassend gevonden in de Kandelaar aan de Voorstraat. Er werd enthousiast begonnen met oefenen en de eerste Sing In werd gehouden in oktober 2002. Het enthousiasme onder de bezoekers was groot en dat is al die tien jaar zo gebleven. We vieren inderdaad op de startzondag van de PKN gemeente ons lustrum. In die eerste jaren was er naast veel zingen ook altijd een spreker voor een korte meditatie, maar sinds een aantal jaren worden er verbindende teksten gesproken door de zangleiding.

Tijdens de Sing In worden er liederen uit verschillende bundels  gezongen. Er wordt gebruik gemaakt van het Liedboek voor de kerken, Evangelische liedbundel, Opwekkingsbundel en de bundel van Joh. De Heer. Tijdens elke Sing In worden de liederen rondom een thema gekozen en in de afgelopen jaren zijn er al heel wat thema’s aan de orde geweest. Verder is er altijd special aandacht voor de kinderen. Er worden tijdens elke Sing In een aantal kinderliedjes gezongen en aan de kinderen worden muziekinstrumentjes uitgedeeld zodat ze vrolijk mee kunnen doen. Het kinderblokje is altijd een feest zowel voor de kinderen als de volwassenen.

In de loop der jaren  heeft de muziekgroep ook steeds meer bekendheid gekregen en is er meegewerkt aan diverse kerkdiensten en bijeenkomsten in de regio. Natuurlijk zijn er de Sing In bijeenkomsten met een speciaal karakter : De jaarlijkse Kerst Special, soms georganiseerd in samenwerking met de PKN of de Bliide Sjongers maar ook hebben we goede herinneringen aan de meer intieme kerstvieringen in de Kandelaar. Dan bleek het kerkje altijd precies groot genoeg. Ook staat nog in ons geheugen de Sing In in de tent tijdens de Kollumer Kaasdagen met een optreden van Gert van de Vijver( de zandtovenaar)  Met grote dankbaarheid kijken we terug op tien jaar Sing In. We zijn blij dat we dit mogen organiseren en dat in die afgelopen tien jaar er zoveel mensen als bezoeker in de Sing In zijn geweest. Mensen die blij worden van een uurtje zingen samen met anderen. Mensen die aangeraakt zijn en bemoedigd  worden door de prachtige liederen en teksten. De ontmoeting met Christenen uit je eigen dorp. Fantastisch.

Waar muren mensen scheiden

Brengt God mensen bij elkaar.

Hoewel we vaak verschillend denken

Kunnen we wel zingen met één stem.

We hopen op de startzondag een geweldig feest te kunnen  vieren met alle mensen die de Sing In een warm hart toedragen en we hebben gemerkt de afgelopen jaren dat dat velen zijn. We vieren dit feest samen met twee andere Kollumer groepen waar we ons  verbonden mee weten. Vredoza en de Bliide Sjongers.
Aanvang: 19.00 uur-20.30 uur

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button