HoofdnieuwsRegionaal

10 juni: GGD Fryslân in Kollum met vaccinatiebus om 65-plussers te vaccineren 

KOLLUM – GGD Fryslân rijdt met een vaccinatiebus door Fryslân, om zo nog meer mensen dicht bij huis een prik te kunnen geven. Op woensdag 9 juni staat de bus in Hallum en donderdag 10 juni in Kollum.

Als u van het RIVM een uitnodiging voor vaccinatie met Moderna of BioNTech/Pfizer heeft ontvangen, kunt u zonder afspraak in de bus terecht voor een prik. De vaccinatiebus wordt eerst gebruikt om 65+ers te vaccineren, die bijvoorbeeld niet naar andere dorpen/steden kunnen reizen.

Neem uitnodiging en legitimatie mee   
Om voor een prik in de bus in aanmerking te komen, is een uitnodiging op naam volgens de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid nodig. Dus neem uw persoonlijke uitnodiging van het RIVM en ID-bewijs mee. Zo weten we zeker dat u ook daadwerkelijk aan de beurt bent voor een vaccinatie bij de GGD met het vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. We volgen de landelijke vaccinatiestrategie en maken geen uitzonderingen.

Afspraak voor de eerste prik niet nodig  
De bus staat van 8.30 tot 17.00 uur op woensdag 9 juni in Hallum (Singel 7, nabij het Trefpunt) en donderdag 10 juni in Kollum (naast Theater de Colle, Gerrit Bleekerstraat 3). Vooraf een afspraak maken is niet nodig. U kunt gewoon komen op het tijdstip dat u past. Houd er wel rekening mee dat u misschien moet wachten. Er wordt na de vaccinatie meteen een afspraak voor de tweede prik gemaakt, vijf weken later.

Elke dag een andere locatie  
De bus staat iedere keer dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur op een andere locatie in Fryslân. Waar we de komende tijd met de bus staan, is te vinden op www.ggdfryslan.nl/bus.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button