Sport

100 deelnemers genieten van voetbaltweedaagse Veerkr88 in Buitenpost

BUITENPOST – Bijna honderd jongens en meisjes van 5 tot en met 15 jaar uit de regio hebben afgelopen donderdag en vrijdag meegedaan aan de voetbaltweedaagse van Voetbalschool Veerkr88 in Buitenpost. Op de velden van VV Buitenpost leefden ze in de herfstvakantie als een echte voetbalprof. Gekwalificeerde regionale trainers, geassisteerd door een groep enthousiaste jeugdtrainers, verzorgden verschillende (voetbal)activiteiten. Traditioneel konden alle deelnemers op de laatste middag schitterende prijzen winnen.

Prachtige outfit  

De traditie bij Voetbalschool Veerkr88 is dat er wordt gestart met het uitdelen van een voetbaltenue aan alle deelnemers. Ook nu kregen ze een prachtige outfit. Alle jeugdspelers in een zwart tenue met witte opdruk van hoofdsponsor De Haan Westerhoff Drachten, Dranghekdoek.nl en Voetbalshop. De groepsfoto’s werden traditioneel gemaakt door huisfotograaf Hans (Kiepie) Zwamborn. Er was voor een iets andere opzet gekozen, omdat de hoofdtrainers zich vaak bezighielden met het verzorgen van de voetbaltrainingen. De hoofd- en jeugdtrainers kwamen nu bij alle onderdelen in actie. Naast de leerzame voetbaltrainingen, werden er Twin Games (6 tegen 6) gespeeld, vier tegen vier, Custard latjetrap en natuurlijk de strijd om De Haan Westerhoff Bokaal.

De tweede dag begon met overleg binnen de organisatie. Er was veel regen gevallen en de vraag was of met name het hoofdveld normaal kon worden gebruikt. Consul Rinze Fokkema gaf groen licht en dat bleek achteraf de juiste beslissing. In de loop van de dag kwam zelfs de zon om de hoek op sportpark De Swadde.

Veel toeschouwers

Vrijdag om exact 16.00 uur was het dan zover. Speaker Hielke Jan Ellens kon starten met het voorstellen van de teams met hun coaches. Het enthousiasme van de speaker werd al vrij snel overgenomen door het in grote getallen opgekomen publiek. De Popke Hoekstra-tribune was vrijwel uitverkocht. De SBW-Twin Games werden een prooi voor de teams van Nederland onder leiding van coach Jornt Henstra, Chelsea van coach Walter Bloembergen en Real Sociedad met de coaches Halbe Elsenga en Menthe Hiemstra. De prijzen van de Custard latjetrap werden gewonnen door Chris Vlieg (Harkemase Boys), Jorrit Tjalsma (WTOC) en Kaj Noordbruis (Buitenpost). Het Voetbalshop 4 tegen 4 toernooi was een prooi voor Sjouke Boersma (De Lauwers), Owen Terpstra (Buitenpost) en Wiebe van der Bij (Buitenpost).

De Haan Westerhoff Bokaal

De strijd om De Haan Westerhoff-bokaal was traditioneel het spektakelstuk van de middag. De winnaars bij de onderbouw, middenbouw en bovenbouw waren respectievelijk Chris Vlieg (Harkemase Boys), Karst Niewijk (GSVV) en Ruben Storm (Harkema Opeinde). Na de uitreiking van de grote bokalen mochten alle kinderen nog een deelnamecertificaat met een prachtige teamfoto in ontvangst nemen. Dit certificaat werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor De Haan Westerhoff, ATB administratie & advies, Custard on- en offline communicatie, Dranghekdoek.nl en Voetbalshop.nl. Dit jaar weinig regen en voor deze periode in het jaar hoge temperaturen en een en al positiviteit over de inhoud en het verloop van de voetbaltweedaagse najaarseditie 2022. De eerstvolgende meerdaagse voetbalactiviteit van Voetbalschool Veerkr88 kan in de agenda worden gezet, namelijk dinsdag 2 en woensdag 3 mei 2023.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button