HoofdnieuwsRegionaal

100% van de bewoners wil glasvezelaansluiting van Kabelnoord

DOKKUM – In het eerste aansluitgebied van Glasvezel van Kabelnoord in Dokkum heeft 100% van de bewoners ingestemd met het plaatsen van een glasvezelaansluiting in hun woning. Aannemer Fiber4All, die ook actief is met de aanleg van glasvezel in andere delen van het land, spreekt van een zeer unieke situatie in Nederland. Niek Geelhoed: “Zo’n hoog aansluitpercentage is nog niet eerder in Nederland behaald. In de kabelwereld sprak men al van een uniek project en met een 100% aansluitgraad bevestigen we dit karakter nogmaals.” In de wijken Fonteinslanden, Jantjeszeepolder en Kooilanden worden in totaal 1959 woningen aangesloten op glasvezel van Kabelnoord. De graafwerkzaamheden zijn momenteel in volle gang. Vanaf deze week worden de eerste glasvezelaansluitingen in de woningen gerealiseerd.

Begin 2014 is Kabelnoord gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk onder de projectnaam ‘Glasvezel van Kabelnoord’. Het glasvezelnetwerk vervangt het bestaande coaxnetwerk. Een aansluiting op glasvezel van Kabelnoord is gratis. Elke woning in het aansluitgebied krijgt kosteloos een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Afname van producten over de nieuwe glasvezelaansluiting is niet verplicht en voor Kabelnoord-klanten blijven de abonnementsprijzen ongewijzigd.

In juni wordt gestart in het tweede aansluitgebied in Dokkum. Ook voor het tweede aansluitgebied is gekozen voor aannemer Fiber4All. De eerste fase van Glasvezel van Kabelnoord bevat tevens aanleg in de dorpen Kollum, Ternaard, Damwâld, De Westereen, Oudwoude en Veenwouden. Daarnaast krijgen ook de dorpen op de eilanden Ameland en Schiermonnikoog een glasvezelverbinding.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button