HoofdnieuwsRegionaal

15 juni muziekspektakel Surventobrass in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Surventobrass zorgt aanstaande zaterdag 15 juni weer voor een spektakel in Surhuisterveen. Naast 7 deelnemers aan het unieke en gratis toegankelijke brassband entertainmentfestival zal er zelfs internationale medewerking zijn.

Zaterdagmiddag om 13.00 uur begint het festival in het centrum van Surhuisterveen met optredens van Fanfare de Bazuin uit Augustinusga,  Toet en Bloaslust uit Slagharen en de gebroeders Tolsma uit Opende. Naast deze bands zullen ook de zangeressen Jantine van der West en Linde Drost hun medewerking verlenen. Beide dames hebben al veel van zich laten horen. Volgens bestuurslid Anne Storteboom, zal er weer veel werk verzet worden om er een aantrekkelijk evenement van te maken.  Niet alleen bij het Frans pleintje maar ook op andere plaatsen in het centrum zal er voor muzikale gezelligheid worden gezorgd. O.a. Toet en Bloaslust zal op diverse plaatsen hun muzikale kunnen laten horen. Met recht kan gezegd worden dat Surhuisterveen zal bruisen van muziek. Bij slecht weer zal er worden uitgeweken naar PKN kerkgebouw de Flambou.

’s Avonds zal het wedstrijdgedeelte om 18.00 uur beginnen in de Flambou. 6 brassbands zullen hun opwachting maken op het podium waar ze naast hun muzikale kwaliteiten vooral zullen zorgen voor top entertainment. Surventobrass onderscheid zich van andere concoursen en festivals door het entertainment ook hoog te waarderen. Volgens secretaris Hiltsje Huisma is het belangrijk dat alle toeschouwers, ook niet brassband liefhebbers, kunnen genieten. Niet alleen het oor maar ook het oog wil wat. Deelnemers zijn onder andere Concordia uit Buitenpost, Soli deo Gloria uit de Tike, het Heideblomke uit Harkema, Excelsior uit Veenwoudsterwal, Excelsior uit Ferwert en Apollo uit Grou. De uitvoeringen zullen beoordeelt worden door een top jury bestaande uit Anke Bijlsma (entertainment), Gerard van de Kolk en de Belgische componist en top dirigent Luc Vertommen.  Vertommen werd onlangs met brassband Buizingen verdienstelijk vierde tijdens de Europese brassband kampioenschappen en won een paar weken later zelfs het prestigieuze hafabra kampioenschap van Luxemburg waar brassband de Waldsang uit Buitenpost 3de werd. Als extra toetje zal na het wedstrijd deel een galaconcert worden verzorgd door de Spijkerpakkenband uit Opsterland onder leiding van topdirigent Erik Janssen. Zij zullen dit concert gebruiken als voorbereiding op hun deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade later dit jaar.  De presentatie is weer in handen van Atze Lubach. Volgens voorzitter Hans Postma is de organisatie dank zij de vele sponsoren, waaronder H&I Surhuisterveen, Gemeente Achtkarspelen en vereniging SPAVO er weer in geslaagd de toegang gratis te houden. Postma: ” Wij zijn uitermate blij met onze sponsors. Dankzij hen kan iedereen gratis genieten van muziek op top niveau, en dat is wat wij graag willen. Muziek moet toegankelijk zijn voor iedereen.”  Meer informatie omtrent het festival waaronder het dagschema is te vinden op www.surventobrass.nl en tevens is het festival te volgen op twitter, @surventobrass. Het programma en de sponsors vind u tevens in deze krant.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button