HoofdnieuwsRegionaal

15 oktober: Volop activiteiten tijdens oogstfeest bij De Kruidhof

BUITENPOST – Op zaterdag 15 oktober sluit De Kruidhof in Buitenpost, Hortus van Fryslân, het seizoen traditioneel af met een Oogstdag en Fruitshow. Op deze feestelijke laatste openingsdag delen we onze oogst met het publiek.

Een gezellige markt, proeverijen van huisgemaakte kruidenlikeuren, een fruitshow en fruitdeterminatie zijn vaste onderdelen van deze dag.

Dag van het Fries Levend Erfgoed

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van het Platform Friese Rassen en Gewassen. Het Platform Friese Rassen en Gewassen houdt haar jaarlijkse “dag van het Fries levend Erfgoed” dit jaar tijdens de Oogstdag en zij nemen hun Friese schapen, geiten, koeien, Friese stabijs en waterhonden mee. Uiteraard kunnen zij u ook alles vertellen over de verschillende Friese rassen.

Volop activiteiten voor jong en oud

De Oogstdag staat bol van de activiteiten. Kinderen kunnen pompoen snijden, een insectenhotel bouwen of popcorn maken boven een kampvuur. Daarnaast is er voor bezoekers de mogelijkheid om een herfstboeket te schikken met plantmateriaal uit de tuinen.

Fruit

Bij Pomologen van Fruit yn Fryslân kunt u tijdens de Oogstdag uw eigen appel- of perenboom laten determineren. Voor het determineren kunt u het beste vier of vijf vruchten meenemen.

Ook over ziektes en de verzorging van fruitbomen kunt u informatie krijgen. Heeft u een zieke boom? Neem dan een takje met één of meer bladeren mee.

Laatste dag plantensale en hoge korting op winkelproducten

In de grote Verkooptuin vindt u een uitgebreide planten-, fruitbomen- en kruidencollectie. Op de gehele ‘groene’ collectie geven wij 50% korting. De Oogstdag is de laatste dag waarop deze actie geldt en biedt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld nog wat mooie najaarsbloeiers of fruitbomen aan te schaffen. Daarnaast worden er flinke kortingen gegeven op vele winkelproducten, zoals tuinaccessoires en heerlijke streekproducten.

Meer informatie vindt u op www.dekruidhof.nl/oogstdag.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button