HoofdnieuwsRegionaal

150 arbeidsplaatsen door investeringen Thús Wonen

DOKKUM – De bouwsector heeft de voorbije jaren harde klappen gekregen. Terwijl de particuliere markt instortte, kreeg ook de corporatiesector het zwaar voor de kiezen. In Noordoost-Friesland is de bouwsector van groot belang. Woningcorporatie Thús Wonen, actief in deze regio, draait op volle toeren en genereert zo’n 150 arbeidsplaatsen.

Thús Wonen heeft een ingrijpende en pijnlijke reorganisatie doorgevoerd. Doel hiervan was om efficiënter te opereren en maximaal in te zetten op het verbeteren van de woningvoorraad. In 2014 is voortgegaan op de ingeslagen weg van grootschalige planmatige projecten. Jeroen Kuipers, hoofd Vastgoed bij Thús Wonen: “Het meeste werk wordt gegund, na zorgvuldige aanbesteding, aan regionale aannemers. Dit zorgt voor veel werkgelegenheid in ons werkgebied. Ruw geschat betekent dit dat we continu gedurende het hele jaar indirect 150 vaklieden aan het werk hebben!”

Kwaliteit

De kwaliteit van de woningen wordt door de uit te voeren maatregelen enorm verbeterd. Bij meer dan 300 woningen worden dit jaar de badkamers, toiletten en keukens volledig gerenoveerd. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan veiligheid. Hierbij valt te denken aan het saneren van asbest en aan brandveiligheid en de veiligheid van elektrische installaties. In 2015 heeft Thús Wonen de ambitie de verbetering van het bestaand bezit nog verder op te schroeven.

Duurzaamheid

Bij de woningverbetering heeft Thús Wonen ook veel aandacht voor de energiezuinigheid van de woningen. In 2014 worden de ruim 300 te renoveren woningen verbeterd naar voornamelijk energielabel B. Dit betekent voor deze woningen een scala aan energiebesparende maatregelen zoals  vloerisolatie, wandisolatie, dakisolatie, isolerende beglazing en hoogrendement cv-installaties. In 2015 worden deze energetische verbeteringen uitgevoerd bij nog eens ruim 800 woningen. Dit leidt direct tot een verhoging van het wooncomfort en tot een aanzienlijke verlaging van de woonlasten.

Dit is een omvangrijke inzet voor een woningstichting als Thús Wonen met 6500 woningen” geeft bestuurder Jis van der Veen van Thús Wonen aan. “In het verleden is te weinig gedaan aan verbetering van onze woningvoorraad, waardoor we een achterstand hebben in te halen. De nieuwe organisatie richt zich primair op het verhuren van kwalitatief goede woningen en het beperken van de woonlasten van onze huurders. Elke beschikbare euro wordt ingezet in het verbeteren van het wooncomfort”. Naast de onderhoud- en renovatieprojecten zijn de voorbereidingen gestart voor het ontwikkelen en bouwen van 79 nieuwbouwwoningen in 2014 en 2015.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button