Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

186 voertuigen gecontroleerd tijdens eerste twee weken landbouwcontroles

FRYSLAN – De politie heeft de afgelopen twee weken intensief gecontroleerd op het landbouwverkeer. Al sinds enkele jaren houdt de Friese politie deze controles op de momenten dat de agrariërs, in het voor- en najaar, veel in het verkeer aanwezig zijn.

Het accent bij de controles ligt dit najaar op scherpe (uitstekende) delen die op een landbouwvoertuig kunnen zitten. Dit zijn bijvoorbeeld kuilsnijders en mestinjectoren. In verband met de veiligheid voor medeweggebruikers is het verplicht om deze scherpe delen af te schermen.

Daarnaast wordt onder andere gecontroleerd op het voeren van verlichting, de afstelling van spiegels, kapotte of ontbrekende spiegels en op het markeren van verwisselbare uitrustingsstukken. Met deze controles wil politie Fryslân de verkeersveiligheid verhogen, voor de bestuurders van de landbouwvoertuigen zelf, maar ook voor de medeweggebruikers.

Op zaterdag 15 september startte politie Fryslân met deze controles. Tot nu toe werden 186 landbouwvoertuigen gecontroleerd waarbij 24 waarschuwingen en 21 bekeuringen werden uitgeschreven. Er werden bekeuringen gegeven voor overtredingen zoals het ontbreken van deugdelijke spiegels, het niet werken van verlichting en het niet afschermen van scherpe delen. De intensieve controles op landbouwverkeer duren nog tot zaterdag 13 oktober.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button