HoofdnieuwsRegionaal

20 maart voorleeswedstrijd Noordoost Fryslân

KOLLUM – 2013 is uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen onder het motto Wij gaan voorlezen. Twaalf maanden lang worden er in het hele land activiteiten georganiseerd rondom voorlezen. Zo organiseert Bibliotheken Noordoost Fryslân in Kollum op woensdag 20 maart aanstaande om 13.45 uur de voorleeswedstrijd 2013 van de regio Noordoost.

De voorleeskampioenen van 17 basisscholen uit Nes (Ameland) Wâlterswâld, Feanwâlden, Dokkum, Kollumerpomp, Kollum, Munnekezijl, Surhuisterveen, Harkema, Metslawier, Bornwird, Burum, Twijzel en Boelenslaan lezen een door henzelf gekozen fragment uit een kinderboek voor. Een jury bepaalt wie het mooiste heeft voorgelezen. De presentatie van de voorleeswedstrijd is in handen van theaterbureau InkiPinki

20% meer deelnemende scholen

In totaal doen er dit jaar in Fryslân 210 scholen mee aan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maarliefst 20% meer dan in 2012! Dat komt mede omdat dit het Jaar van het Voorlezen is, maar ook omdat de Nationale Voorleeswedstrijd dit jaar 20 jaar bestaat. Om dat te vieren kregen alle basisscholen een gratis deelnamepakket voor de Nationale Voorleeswedstrijd.

Kwart-, halve- en landelijke finale

De zeven Friese bibliotheekclusters organiseren elk hun eigen kwart– en halve finales voor de winnaar van elke school. Uiteindelijk gaan er van elk cluster 1 of 2 deelnemers door naar de provinciale finale op 9 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De winnaar vertegenwoordigt Fryslân op de landelijke finale op 29 mei in Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en SIOB. Deze dag wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button