Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

2013 topjaar voor Kabelnoord

DOKKUM – Kabelnoord heeft een uitstekend jaar achter de rug. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2013, dat de aandeelhouders deze week hebben vastgesteld. De jaaromzet was voor het eerst meer dan tien miljoen euro, wat tot een winst van één miljoen euro leidde. Een stijging van 15% in vergelijking tot  2012.

Omdat de tarieven van Kabelnoord in 2013 gelijk bleven heeft Kabelnoord het goede resultaat grotendeels te danken aan de afname van het aantal producten per aansluiting, Steeds meer klanten kiezen voor internet en bellen via de lokale kabelaar. Meer dan 70% van de klanten met kabeltelevisie neemt ook internet af.  En  45% van de klanten belt via Kabelnoord. Ook werd de gratis App ‘Live TV op je tablet’ succesvol gelanceerd.

Volgens directeur Geelhoed is het mooie resultaat een extra stimulans voor de aanleg van glasvezel. “Wij hebben scherpe prijzen en leggen toch  een nieuw glasvezelnetwerk aan. Dat kunnen we alleen doen als zo veel mogelijk mensen meedoen en ons netwerk gebruiken. Het geld dat we daarmee verdienen, investeren we weer in de eigen regio en dat is voor alle inwoners een goede zaak”.

Naar verwachting gaat de winst in 2014 minder hoog uitpakken, dit door de grote investering in de 8.000 glasvezelaansluitingen die dit jaar gerealiseerd worden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button