HoofdnieuwsRegionaal

26 februari: Christelijk Mannenkoor in Oosterkerk te Kollum

KOLLUM – Op zondag 26 februari 2023 kan er weer worden genoten van de zondagavondzang
in de “Oosterkerk” te Kollum. De avond begint om 19.45 uur. Bij de uitgang is er een collecte voor de gemaakte kosten! Te gast is het Christelijk Mannenkoor Assen.

Het Christelijk Mannenkoor Assen bestaat ruim 57 jaar en is in die periode uitgegroeid tot een regionaal- en interkerkelijk koor. Het is een vriendengroep waar iedereen zich thuis kan voelen en waar je direct het gevoel krijgt, dat je meezingt. Om een zo hoog mogelijke prestatie bij onze concerten en optredens neer te kunnen zetten, repeteren we iedere dinsdagavond onder leiding van onze vaste dirigent Bert Duijst. Het orgel wordt bespeeld door Ronald Ijmker. Het ledenaantal is momenteel 115 mannen.

Bert Duijst, dirigent

Sinds augustus 1999 heeft Bert Duijst uit Hasselt de muzikale leiding van het CMA. Door zijn enthousiasme en deskundigheid is het koor op haar huidig hoog niveau gebracht. Mede door zijn komst is het repertoire van het CMA met vele prachtige zangstukken, veelal door Bert bewerkt, uitgebreid. Bert Duijst is geboren in Spakenburg, studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Kees van Houten en Jan Welmers. Vele jaren was hij muziekconsulent bij de Stichting Kunstzinnige Vorming Friesland en orgeldocent aan muziekschool ‘De Waldsang’ in Buitenpost.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button