Sport

3 maal goud en 1x brons voor SVK

DAMWOUDE – Zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd voor de meiden van niveau 11 en 12.
In de eerste wedstrijd mochten 2 turnsters beginnen.
Sofia Gommers en Janique Schievink. Sofia behaalde na een keurige wedstrijd en een puntentotaal van 53,28 een gouden medaille. Janique was de vorige wedstrijd niet in de prijzen gevallen en heeft vandaag bewezen dat ze het niveau wel aan kan. Dit werd beloond met een bronzen medaille met 50,83 punten voor de 3e plaats.

In wedstrijd 2 mocht Jieldou de Vries turnen. Jildou had de vorige wedstrijd de eerste plek behaald maar door een fout in het systeem was de medaille niet uitgereikt. Vandaag kreeg ze deze wel omgehangen. En daarna kreeg ze ook nog de verassing dat ze vandaag weer een gouden medaille Had behaald met een puntentotaal van 52,35.

In de laatste wedstrijd mocht Wianna IJtsma turnen in een grote categorie. Ze turnde een hele mooie oefening op de balk waarbij ze 1e werd. Op de brug liet ze helaas wat puntjes vallen. Al met al was dit genoeg om de zilveren medaille om te laten hangen. Haar totale score was 50,05.

Voor Wianna, Sofia en Jieldou is een plekje op het Fries kampioenschap op 20juni in Harkema.
Janique zal de definitieve uitslagen nog even af moeten wachten.
Marije Scherjon kon vandaag haar gouden medaille niet verdedigen doordat ze haar arm nog in het gips heeft. Marije Is hierdoor ook niet geplaatst voor het FK. We wensen haar beterschap en een spoedig herstel.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button