HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

397 snelheidsovertredingen geconstateerd

FRIESLAND – De politie heeft maandag op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer in Friesland. Er zijn 397 snelheidsovertredingen geconstateerd.

17 bestuurders zijn direct staande gehouden na controle met een lasergun. Van 8 motorrijders werd is het rijbewijs ingevorderd wegens overschrijding van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 161 km/u in een zone waar 60 km/uur is toegestaan en 157 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Verder zijn processen verbaal uitgeschreven voor het rijden met een gladde band (1x), een onleesbare kentekenplaat (1x), een wheely (1x), niet volgen verplichte rijrichting (2x), negeren rood licht (1x), gebruik meertonige hoorn (1x) en gevaarlijk rijgedrag (1x). Ook op zondag is het rijbewijs ingevorderd van drie motorrijders. De hoogst gemeten snelheid was 180 km/uur alwaar 100 km/uur is toegestaan.

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Was gewoon jammer hoe de politie handelde.
    Met de elfstedentocht voor de motor volgens mij had het ook niks te maken met veiligheid maar ja .Ze stonden ook echt overal jammer voor organisatie van de elfstedentocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button